Válságban a szexuális életetek?

Ha a férfiak úgy érzik, nem tudják megteremteni családjuknak a megfelelő egzisztenciát, elveszítik vonzerejüket. A férfiaknál a munkahelyi és pénzügyi stressz a két legjelentősebb libidócsökkentő tényező. Az egzisztenciával kapcsolatos félelmek együtt járnak az önbizalom csökkenésével, ami könnyen a szexualitás kárára mehet.

Ha párod vágya jelentős zuhanórepülésbe kezdett az utóbbi időben, ne ess kétségbe…próbáld ki ezt a három lépésből álló programot, ami egykettőre helyrehozhatja szexuális életeteket.

1. Beszélgetés

Ha férjednek vagy barátodnak a munkahelyi stressz miatt nincs kedve a szexhez, ne sértődj meg. Ha egy férfinak az érzelmeiről kell beszélnie, sokszor még feszültebb lesz. Biztosítsd támogatásodról, de ne követelj tőle semmit. Tedd világossá számára, hogy akkor is vágysz a fizikai közelségére, ha a szex ki is marad éppen.

2. Bátran mondj nemet!

Minél tovább tart a szexmentes időszak, annál nagyobb a feszültség a pár tagjai között. Próbáld meg száműzni a szexet egy hónapra! Így közelebb kerülhetsz párodhoz és olyan romantikus élményeket élhettek át, amelyhez nem feltétlenül van szükség testiségre. Az egy hónapot így szeretetben és megértésben vészelhetitek át, és a végén a szex is jelentőségteljesebbé válik.

3. Az érintés ereje

Egyes kutatások szerint a masszázs növeli a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin és dopamin szintjét, ugyanakkor csökkenti a kortizol nevű stresszhormon jelenlétét a szervezetben. Masszírozd meg párodat hetente legalább kétszer. Ez nemcsak hogy érzéki élmény, de segít ellazulni testben és lélekben is.