PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON mell mulázs pályázatot hirdet egészségnevelő szervezetek és oktatási intézmények számára

Az AVON 2020-as kutatásából kiderül, hogy a magyar nők 26%-a egyáltalán nem tudja, milyen jelek utalhatnak emlődaganatra, és hogyan kell az önvizsgálatot elvégezni. A mellrák elleni küzdelem jegyében, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON pályázatot ír ki, amely során 20 db egyes mell mulázst adományoz egészségnevelő intézmények számára, ezzel is segítve munkájukat azért, hogy az emlőönvizsgálat fontossága és helyes elvégzésének módja minél több emberhez eljuthasson országszerte.

Az AVON a mellrák elleni küzdelem élharcosaként évek óta küzd azért, hogy felhívja a nők és fiatal lányok figyelmét a betegségre, valamint az emlőönvizsgálat és a mellrákszűrések fontosságára. Ezért is támogatja már sokadik éve az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány munkáját, amely 1993 óta áll az emlőrákos betegek szolgálatában. Fő céljai a magyarországi emlőrákkutatás és gyógyítás fejlesztése, szakemberek, szervezetek tömörítése és támogatása, illetve nemzetközi együttműködési lehetőségek feltárása.

A vállalat célja a pályázat során elnyerhető mell mulázsokkal is az, hogy támogassa a magyar lakosság egészségfejlesztését. Az 5 könnyen és nehezen tapintható csomót rejtő, szemléltető mulázs lehetővé teszi az emlő önvizsgálat helyes módjának elsajátítását, amely fontos a mellrák korai felismerése szempontjából, hiszen a mellrákszűrések mellett, az emlőönvizsgálat rendszeres és helyes elvégzése is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy időben felismerhessük a betegséget, ezáltal jelentősen növelve a teljes felépülés esélyét.

Az AVON és az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány közösen meghirdetett pályázatára olyan egészségneveléssel, figyelemfelhívással foglalkozó szervezetek, intézmények jelentkezését várják, amelyek jelentős hangsúlyt fektetnek a mellrák elleni küzdelemre, tevékenységük során lehetőségük nyílik minél több nőt, fiatal lányt edukálni a téma kapcsán, és egy mell mulázs még hatékonyabbá, interaktívabbá teheti munkájukat.

A pályázatra való jelentkezés feltételeiről és menetéről az AVON honlapján, az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

https://avononline.avon.hu/szepseg-magazin/osszes-cikk/palyazati-felhivas/2284700/202205/

A pályázatokat az Alapítvány és az AVON a sajto@avon.com e-mail címre várja 2022.09.16-ig.