János Vitéz nyomában – tematikus rekreációs és fejlesztő tábor sérült, ritka betegséggel élő fiataloknak és családjaiknak

A Magyar Williams Szindróma Társaság 24. családi fejlesztő tábora idén július 3. és 9. között kerül megrendezésre Balatonszemesen. Újdonság az eddigiekhez képest, hogy a tábor összes programja egyetlen tematikára: a János vitézre épül.

A Magyar Williams Szindróma Társaság immár 24. éve szervezi meg az értékteremtő, fejlesztő táborait a Williams szindrómával és más egyéb gonddal küzdő gyermekeknek, fiataloknak és családjaiknak. mindenképpen örömteli változás, hogy a Társaságnak most először sikerül egy Balaton parti helyszínen, a BSE üdülőben tartani a programot.

További újdonság, hogy a Petőfi 200 eseményekhez kapcsolódva idén a János vitézt dolgozzák fel művészetterápiás és kulturális szabadidős programjaik során, ami mellett nem maradhatnak ki a sport és a rehabilitációs mozgásfejlesztés elemei sem. A János vitéz tematika nem csak a „klasszikus” dráma, zene vagy tánc pedagógiai foglalkozásokon jelenik majd meg, de például a sorversenyek, akadálypályák „Vitézi Kiképzés” sorozatként, a balatoni strand/vízi programok pedig is „Óperenciás tenger Kihívás”-ként zajlanak majd.

Ezeken kívül nem maradhatnak el a kirándulások, a közösségépítés elemei sem, miközben tudatosan odafigyelnek, arra is, hogy az ökológiai lábnyomuk minél kisebb maradjon! Természtesen az idei táborban is a legfontosabb az együttlét öröme és a szokásos vidámság sem marad majd el!

A Magyar Williams Szindróma Társaságról (továbbiakban: MWSzT) röviden:

A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ és támogató szakemberek segítségével. Célja az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Az MWSzT célja továbbá, hogy tagjaiból segítő közösséget kovácsoljon, folyamatosan tájékoztassa őket minden fontos hírről, eseményről, valamint összejöveteleket és tapasztalatcseréket szervezzen. Feladatának tekinti még a szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozását, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatását, együttműködve a külföldi és magyar szervezetekkel. Az MWSzT tevékenysége az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. A társaság a RIROSZ és az Európai WS Szövetség alapító tagja. Tagszervezete ezen kívül az ÉFOÉSZ–nak és az ÉTA Országos Szövetségének is.

Honlap: www.williams.org.hu

https://www.facebook.com/mwszt