Tejjel a szívbetegség ellen!

A közelmúltban rengeteg olyan kutatási eredmény került publikálásra, amelyekben megkérdőjelezték a tejivás jótékony hatásait.  Peter Elwood és Iand Givens professzorok ezért elhatározták, megvizsgálják a rendszeres tejfogyasztás előnyeit és esetleges káros hatásait.

A tudósok összesen 324 korábbi kutatás adatait vizsgálták át, hogy összefüggést találjanak a tejfogyasztás és egyes krónikus megbetegedések (koronáriás szívbetegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek) kialakulása között.

„Vizsgálataink szerint a rendszeres tejfogyasztók között sokkal ritkábban alakulnak ki szív- és érrendszeri betegségek, valamint emésztő és bélrendszeri daganatok – nyilatkozta Givens professzor – Ugyanakkor a prosztatarák előfordulásának valószínűsége magasabb a rendszeres tejfogyasztók körében.”