Szívinfarktus után testmozgás

Az Albertai Egyetem kutatói megállapították, hogy a korai és hosszú ideig tartó testedzés az egyik legjobb módszer a szervezet egészségének helyreállításához egy szívrohamot követően. Mark Haykowsky és Alex Clark kutatócsoportja több mint húszévnyi kutatás eredményeit vizsgálta meg újra.  Az eredményekből a szakértők megállapították, hogy a szívinfarktuson nemrég átesett páciensek szívteljesítménye sokkal gyorsabban javult azoknál, akik könnyű edzésbe kezdtek már a roham utáni első héten, mint akik egy hónapot, vagy akár még többet vártak a rehabilitáció elkezdésével.

”Az már régóta közismert tény, hogy a mozgás jó hatással van a szívfunkciókra, itt az ideje. hogy eloszlassuk a tévhitet, miszerint a szívnek pihenési időre van szüksége” – mondta Dr. Haylowsky.

Az Egyesült Királyságban a szívinfarktusos páciensek a kórházi kezelés után még egy négy-nyolc hetes rehabilitációs programra járnak. A programon résztvevő embereket vizsgálva Dr. Clark megfigyelte, hogy azok a páciensek, akik később kezdtek el mozogni, azoknak legalább egy hónappal tovább kellett edzeniük, mint akik már az első hetet követően elkezdték a testmozgást.