Segítség a cukorbeteg diétához

#img2#A gondolatot tett követte és 4 éve létrehoztuk első weboldalunkat, ahol elkezdtük összegyűjteni és egy helyen közzétenni mindazt, ami nekünk segített, hátha másoknak is hasznos lesz. Aztán hamarosan nyitottunk egy webáruházat, ahol a cukorbeteg diétába illeszthető élelmiszerekkel kezdtünk foglalkozni.

Mit tapasztal, mire van a legnagyobb igénye a cukorbetegeknek?

Törődésre és információra. Ebben van a legnagyobb hiány és ezt tekintem a legfontosabbnak a tevékenységünk szempontjából. Nem tudunk minden problémát megoldani, de aki hozzánk fordul, azzal foglalkozunk és legalábbis megpróbálunk segíteni. Webáruházunkban ugyanezt az elvet követjük, igyekszünk minden információt megadni a termékekről, ami a cukorbeteg diétához fontos, de ha mégsem egyértelmű valami, telefonon bármikor el lehet minket érni és segítünk. De nem csak a termékekkel kapcsolatban lehet hozzánk fordulni, sőt a legtöbb kérdés nem a vásárlóinktól jön, hanem olyanoktól, akik a cukorbetegségükből adódóan napi nehézségekkel küzdenek és megoldást keresnek problémáikra.

Hogyan tudnak egyéni kérdésekkel foglalkozni?

Ez csak úgy lehetséges, hogy nem vagyunk egyedül, vannak lelkes támogatóink, akik szakértői tudásukkal segítenek személyre szabott válaszokat adni. A kérdések jelentős része megválaszolható saját tapasztalataim alapján is, de sokszor szükség van orvos, dietetikus, gyógyszerész vagy jogász szaktudására és rengeteg kérdés érkezik hozzájuk. Ez a szolgáltatásunk a weboldalunkon keresztül működik, ahol bárki felteheti szakértőinknek kérdését és általában néhány napon belül választ kap. Úgy is igyekszünk a kérdéseknek elébe menni, hogy rendszeresen publikálunk cikkeket a cukorbetegséggel és a diétával kapcsolatban, recepteket, tápanyagtáblázatokat teszünk közzé. De például az áruválasztékunk jelentős része is úgy épült fel, hogy cukorbetegek keresetek nálunk valamit, amit nem tudtak beszerezni és mi utánajártunk és elérhetővé tettük.

Mit tart a legfontosabbnak a munkájában?

Azt, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy tudatosodjon az emberekben, hogy cukorbetegen is lehet egészségesen, teljes életet élni. A gyógyítás persze az orvosok dolga és Magyarországon nagyon jó szakemberek vannak, de a cukorbetegség kezelésében a betegnek óriási szerepe van. Sokan azért keresnek meg, mert azt hiszik, ha diabetikus élelmiszert vesznek, megoldották a cukorbeteg diéta problémáját. Persze ezek sok helyzetben megkönnyítik az életet és a diéta betartását, de alapvetően az egészséges étrend és a fogyás elengedhetetlen a sikerhez. Mi ehhez próbálunk a lehetőségeinkhez képest hozzájárulni.

További információ cukorbetegek részére ide kattintva érhető el!