Megdöbbentő! A kávé megvédi a nőket a mellráktól!

A Japán Egészségügyi Minisztérium kutatásában összesen 45000, 40 és 69 év közötti nő vett részt, akiknek állapotát 15 éven keresztül kísérték figyelemmel a Japán Országos Rákgyógyászati Központ munkatársai. A nőket összesen négy csoportra osztották abból a szempontból, hogy mennyi kávét fogyasztanak. A kutatás ideje alatt 117-en haltak meg méhdaganat következtében.

A kutatások eredményei szerint azoknak a nőknek, akik naponta legalább három csésze kávét isznak, 60 százalékkal kevesebb az esélyük a méhdaganatok kialakulására azokhoz képest, akik hetente csak kétszer fogyasztanak az italból.

A tudósok elképzelései szerint a kávé csökkenti a szervezet inzulin szintjét ezzel együtt pedig a daganatok kialakulásának esélyeit is. A kutatócsoport a kutatással egy időben a zöld tea jótékony hatásait is vizsgálta, de úgy tűnik, a zöld tea fogyasztása nincs hatással a méhdaganatok kialakulására.

A méhdaganat (endometriális daganat) a nőknél negyedik leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés, amely azonban korai észlelés esetén igen jól gyógyítható. A betegséget legtöbbször rutinvizsgálatok (Pap-kenet, TruTest, biopszia) során fedezik fel.

A betegség tünetei leggyakrabban: abnormális vérzés, rendszertelen menstruációs periódus, ciklusok közti vérzés menopauza előtti nőkben, vaginális vérzés, alhasi fájdalom és medencetáji görcsök.