Lesz-e gyógyszer a magyar fejlesztésű rákellenes találmányból?

Havonta 5000 új daganatos beteget diagnosztizálnak Magyarországon. Évente 33.000 halálesetért tehető felelőssé a rák.

A deutérium-megvonás új távlatokat nyit a daganatellenes gyógyszerfejlesztésben.

A HYD Kft. magyar fejlesztésű, nemzetközi szabadalmakkal védett technológiája a deutérium-megvonás elvén alapul. A kísérletek, klinikai vizsgálati eredmények során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a deutérium megvonással a daganatos sejtek anyagcseréje megzavarható, ami a daganatos sejtek pusztulását eredményezi – magyarázta a HYD Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Somlyai Gábor.

A HYD Kft. a kutatások eredményeire építve végig kívánja vinni a folyamatot a gyógyszer-törzskönyvezési eljárásig.

Addig is a HYD Kft. egy egyedülálló kezdeményezésbe fogott, hogy segítse a daganatos betegségekkel küzdőket és azok hozzátartozóit. Létrehozta a Válaszadó Klubot, amelynek célja a daganatos betegségekkel, és azok gyógyításával kapcsolatos ismeretterjesztés.

A Válaszadó Klubban a tervek szerint heti 2-3 előadást tartanak majd a betegeknek, hozzátartozóknak, valamint a daganatgyógyászatban dolgozó szakembereknek.

A központban a daganatosokat érintő, a betegség körül felmerülő kérdésekre keresik majd a válaszokat. Ilyen előadások lesznek az adott tumor típusról szóló előadások egyes onkológusok szájából, de előadóként várnak majd a diagnosztika területén tevékenykedő szakembereket is, hogy választ adjanak olyan kérdésekre, hogy mi is az a PSA, tumor marker, PET-CT, stb.

Az egyes előadásokat rögzítik majd, hogy azokat a Válaszadó Klub termében bármikor levetíthessék az érdeklődők számára.

Emellett meg kívánják hívni az e témában tevékenykedő non-profit szervezetek, alapítványok képviselőit is, hogy bemutassák társaságuk mindennapjait, illetve azt, hogyan tudnak segíteni az érintetteknek.

A klubhelyiséget a HYD Kft. teljesen ingyen felajánlja azon non-profit szervezetek számára, akik erre igényt tartanak, és saját rendezvényeiket itt szeretnék megtartani.

A klub programjáról a HYD Kft. honlapján, illetve a jövőben egy kimondottan erre a célra létrehozott honlapon olvashatnak az érdeklődők.