Lépesszámlálóval a diabétesz ellen

A második csoport már részt vett egy hosszabb, 3 órás tájékoztatón, amelynek keretében ismertették a diabétesz veszélyeit és a rendelkezésre álló megelőzési módszereket. A harmadik csoport ugyan csak meghallgathatta a már említett előadást, viszont ezen felül kaptak még egy lépésszámlálót is, amelyhez a kutatók mellékeltek néhány célkitűzést. A teljesítendő célok között szerepelt a napi minimum 30 perces gyaloglás is.

A vizsgált személyektől egy év elteltével vért vettek, majd összegezve az eredményeket megállapították, hogy a lépésszámlálóval rendelkező csoportban lévő embereknek több, mint 15 %-al csökkent a vércukorszintje, amíg a másik két csoportban nem tapasztaltak jelentősebb változást.

A kísérletet vezető Dr. Thomas Yates úgy gondolja, hogy a lépésszámláló beépítésével a diabétesz megelőző programokba lehetőség van az egészséges élet és a megfelelő vércukorszint megőrzésére, ugyanakkor az is bizonyságot nyert, hogy lehet és kell is tenni azért, hogy megelőzzük a felnőttkori diabétesz kialakulását és ehhez mindenképpen szükség van a rendszeres testmozgásra.