Közel 54 millió forint értékű adományösszeggel zárta tavaszi szezonját a Richter Egészségváros

Hatalmas érdeklődéssel és közel 54 millió forint értékű adományösszeggel zárult a Richter Egészségváros országjáró prevenciós programsorozatának tavaszi szezonja.

A Richter Gedeon Nyrt. 2024-ben is folytatja a nagysikerű Richter Egészségváros programsorozatát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára és elősegítse a prevenciós szemlélet elterjedését Magyarországon. A Richter Egészségváros 2009 óta szolgálja a magyar lakosság egészségét.

A Richter Egészségváros egyrészt segít abban, hogy az emberek felismerjék az esetleges egészségügyi problémákat jelző tüneteiket, és tudják, mikor kell mielőbb szakemberhez fordulni, hogy nagyobb eséllyel megelőzhetők legyenek a súlyosabb megbetegedések. Másrészt ösztönzi a lakosságot az egészséges életmódra és a rendszeres orvosi ellenőrzéseken történő részvételre.

A program ugyanakkor nem csupán az egyének egészségét szolgálja, hanem a hazai egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztését is támogatja. Az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon és előadásokon való részvétellel értékes adománypontok gyűjthetők, melyeket a Richter a nap végén forintokra vált. Minden adománypont után 500 forinttal növeli a magyar gyógyszergyártó vállalat a helyi egészségügyi intézmény számára felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt, így a lakosság aktivitásán múlik, hogy mekkora adományösszeget vehetnek át az intézmények. A Richter Gedeon Nyrt. prevenciós programsorozatának eddigi 104 állomásán az elmúlt 15 év alatt összesen több mint 668 millió forint adományt vehettek át a részt vevő intézmények.

Az országjáró program idén tavasszal 4 településre látogatott el, hogy a helyi közösségek számára ingyenes egészségügyi szűréseket, tanácsadásokat és előadásokat biztosítson, az egészségügyi intézmények számára pedig lehetőséget teremtsen kitűzött fejlesztési céljaik megvalósításához. A tavaszi szezon során a Nagyatádi Kórház számára 13.826.500 forint, az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) Szerencs számára 15.803.500 forint, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet számára 10.953.000 forint, míg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus részére 13.416.000 forint gyűlt össze.

A saját egészségügyi állapotuk megismerésén túl a lakosok részvételükkel idén tavasszal olyan adománycélok megvalósításához járulhattak hozzá, mint egy csontsűrűség mérő készülék beszerzése, orvosi műszer és eszközpark fejlesztése, valamint szülészeti ambulancia és alapellátási ügyelet fejlesztése.

Kép Forrás: <a href=”https://www.freepik.com/free-photo/transportation-concept-with-people-bicycles_15226133.htm#fromView=search&page=1&position=2&uuid=c62c79c7-0469-4a57-b7bf-801e457cf6a1″>Image by freepik</a>