Közel 24 millió cukorbeteg

Ez azt jelenti, hogy az amerikai lakosság közel 8 %-ának szenved cukorbetegségben, főleg annak 2-es típusú változatában, ami a túlsúllyal és az ülő munkával hozható összefüggésbe. A 2007-es adatokon alapuló becslés szerint további 57 millió ember van a cukorbetegséget megelőző állapotban (ún. pre-diabétes), akiknél a cukorbetegség nagy valószínűséggel ki fog alakulni. A CDC szerint a cukorbetegségben szenvedő emberek 25 %-a nem is tud a betegségéről. Két évvel ezelőtt ez az arány 30 % volt.

Dr. Ann Albright, a CDC Diabétesz Osztályának igazgatója szerint a beszámoló tartalmaz rossz és jó híreket is. „Felhívja például a figyelmet arra, hogy rengeteg embernél van kifejlődőben a cukorbetegség és ezek az adatok figyelmeztetnek minket a tudatosság fontosságára ennél a betegségnél, főleg a magas kockázatú emberek körében” – mondta Albright.  A Központ szerint a 60 éves és idősebb korosztályból az emberek negyedének volt cukorbetegsége.

A cukorbeteg emberek száma világszerte duplájára fog nőni 2030-ra, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 366 millió embert érint majd. A CDC jelentés az első 2005 óta, ami friss amerikai adatokat tartalmaz. A 2005-ös jelentés még csak kb. 21 millió amerikai cukorbetegről szólt.