iPhone-nal mérhető a vércukorszint

A 48 fontért kapható glükózmérő lehetővé teszi, hogy a beteg bármikor ellenőrizhesse a vércukorszintjét. Az iBGStar elnevezésű iPhone-hoz és iPod touchoz kapható eszköz mellé jár egy program is, amelynek segítségével a páciensek tárolhatják, és folyamatosan figyelemmel kísérhetik méréseik eredményét.

A diabétesz kezelése során elengedhetetlenül fontos a folyamatos vércukorszint-mérés, különösen az egyes típusú, autoimmun eredetű cukorbetegségben szenvedőknél, esetükben ugyanis gyakori a veszélyesen magas vércukorszint, ami maradandó szív-, vese-, ideg- és szemkárosodáshoz vezethet.

Az IGBStar a hagyományos vércukorszint-mérőkhöz hasonlóan már egy csepp vérből képes kimutatni a glükózszintet. Az iPhone vagy iPod készüléken futó alkalmazás ezek után különböző információkat ad a vércukorszint alapján és emlékeztet az inzulin-injekciók beadásának időpontjára, valamint a szénhidrát-bevitelre.

”Nagyon fontos, hogy a betegek vércukorszintje mindig a kívánt értékek körül mozogjon, ezt azonban alaphelyzetben rendkívül nehéz ellenőrzés alatt tartani” – mondta Sarah Johnson, a Juvenile Diabetes Research Foundation munkatársa. ”Az iBGStar segítségével azonban minden egyszerűbbé válik és a cukorbetegek mindig pontos képet kaphatnak aktuális állapotukról.”