Egészségügyi hírek

A gyöngyösi kórházban elmaradtak a fizetések?

betegszoba.hu


Dr. Mánya Kristóf, az egri kórház egyik főorvosa elmondta, tudomása szerint a gyöngyösi kórházban előfordult, hogy egyes dolgozó fizetése elmaradt, de ugyan ilyen probléma a hatvani kórházban is volt már. A HospInvest Zrt. illetékese, Ferjancsics László kérdésünkre elmondta, hogy ez az állítás szerintük valótlan.

Az egri Markoth Ferenc Kórház főorvosa és a kórházvédő bizottság elnöke szerint "nem sokáig fog már tartani az áldatlan állapot: a három hónapja fennálló fizikai és lelki nyomásgyakorlást, amit a dolgozókkal szemben alkalmaznak mára, táppénzes eseteket idézett elő, s van, akinél idegösszeomláshoz vezetett. A pár ember alkotta csoportosulásokat kihallgatják, és verőlegények jelenlétével félelemben tartják a dolgozókat" - mondta el a főorvos kérdésünkre.

Mánya doktor úr azt is elmondta, hogy szerinte "a HospInvest Zrt-vel fennálló vitás ügy egyszerű szakmai kérdés, és nem harc, csupán számháború. A műszaki engedélyt kiadó szervek sémáinak nem fog tudni megfelelni a cég, és a kórházat létszám nélkül nem lehet működtetni". A feszültséget a betegek is érzik, mind a légkör, mind a dolgozók pszichés terheltsége által, ilyen körülmények között pedig szerinte nem lehet dolgozni.

A kórházvédők szóvivője szerint "azért pont az egri kórházban szembesült ekkora ellenállással a privatizáló cég, mert az ott dolgozó orvosok a térség több településén kénytelenek dolgozni, így volt összehasonlítási alapjuk, szélesebb rálátásuk volt az ügyre". A kórházvédők szóvivőjének elmondásával ellentétben a HospInvest közleménye szerint a dolgozók által aláírt munkaszerződések át lettek adva a heves megyei jegyzőnek hitelesítésre, így az engedélyeztetési eljárás hamarosan megkezdődhet.