Gyógymód a cukorbetegség okozta fekélyekre

Dr Harris Greenberger, a Sound Foot Care of CT vezetője, és a Connecticutban lévő Norwalk és Stamford Kórház elismert lábsebésze, a hevenyt diabeteses fekélynek diagnosztizálta, és az egyszerű, bár annál hatékonyabb kezelést, az Apligraf kezelést javasolta.

Két Apligrafos kezelés után, Dr Greenberger, Mo és a felesége, rohamos gyógyulást tapasztaltak. „Pedig már nagyon aggódtunk, azt hittük sosem fog meggyógyulni! Hihetetlen volt, nagyon gyorsan jött helyre!”- mesélte Ida Moses.

Az Apligraf az egy élő, kétrétegű mesterséges bőr, melyet vénás fekélyektől, és diabeteses hevenyektől szenvedő betegeken használtak, akiknél a hagyományos terápia nem vezetett eredményre. Mint a normális bőr, az Apligraf is élő sejtekből, és strukturális proteinekből áll.

A The New England Journal of Medicine szaklapban megjelenő tanulmány szerint az Apligraf gyorsan és sikeresen gyógyítja a sebeket, még akkor is, ha a seb már hetekkel a kezelés előtt jelen volt már a beteg talpán.

Moses állapotát súlyosbította az is, hogy vastagbélrákban szenvedett, ami most már gyógyulóban van, de a neuropátia a cukorbetegségtől, és a kemoterápia így együtt, nagyon száraz bőrt eredményezett a lábán. Még az érzékelés képességét is elvesztette a talpán.

Az extrém száraz bőr, és az érzékelés elvesztése két olyan magas rizikófaktor, melyek eredménye fekélyek és hólyagok megjelenése lehet. Ezek kialakulása, pedig könnyen elfertőződéshez, és végül amputációhoz vezethet.

Mo most védő cipőt hord, és nagyon boldog, hogy meggyógyult a lába. Tisztában van vele, hogy most is veszélyben van, hogy újabb fekély alakul ki a lábán, de most nagyon várja, hogy újra ráállhasson a lábára és újra szabadon élhesse, élvezhesse az életét.