Fókuszban a férfiak egészsége: prosztata MR a férfiak korai halálozásának megelőzésére

A prosztata daganat férfiak esetében a tüdődaganat után a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú elváltozás. Sokszor éveken keresztül minden tünet és jel nélkül fejlődik, és amikor panaszokat okot már áttét is igazolható. Pedig a prosztata daganat korai felismerés esetén teljesen gyógyítható. A korai diagnózis életmentő lehet, éppen ezért született meg a RadiVert Gentleman program.

A RadiVert Gentleman egy hatékony MR program a prosztatarák korai felismerésére. A teljesen biztonságos, fájdalmaktól és kellemetlenségektől mentes vizsgálatnak köszönhetően a férfiak prosztatarák okozta halálozása megelőzhető lenne. A páciensek az MR-nek köszönhetően zéró kellemetlenség mellett, felesleges időpocsékolás és hosszadalmas vizsgálatok nélkül kapnak pontos képet testük állapotáról.

Gentleman Start

Általános szűrés céljából, ha már előfordult vizelési panasz vagy kismedencei fájdalmak. Tartalmazza a kontrasztanyag nélküli Prosztata MR és a Kismedence MR vizsgálatokat, valamint a prosztataszűréshez szükséges Laborvizsgálatokat (vérkép, PSA). A Prosztata és a Kismedence MR vizsgálatok átfogó képet adnak egyrészről a prosztata állapotáról, másrészről a húgyhólyag, vastag-és végbél kismedencei szakaszának állapotáról. A Prosztata MR és a Kismedence MR együttesen az egyik legmegbízhatóbb szűrési módszer a férfiak számára.

A vizsgálat javasolt általános szűrés céljából, vagy ha már előfordult vizelési panasz vagy kismedencei fájdalmak.

Gentleman Special

Specifikus, célzott vizsgálati csomag, amely tartalmazza a kontrasztanyagos Multiparametrikus prosztata MR vizsgálatot, a dülmirigy elváltozásainak elemzésére, valamint a prosztata betegségeinek meghatározásához szükséges Laborvizsgálatokat. A prosztata elváltozásainak vizsgálatában, valamint a daganatfelismerésében a Multiparametrikus prosztata MR jóval hatékonyabb, mint a hagyományos vizsgálatok.

A vizsgálat javasolt emelkedett PSA esetén, 50 év felett, ha a felmenő férfi rokon esetében prosztata daganat szerepel, vizelési panaszok, véres vizelet, véres ondó, gyakori kismedencei fájdalmak, többszöri prosztata gyulladás, vagy ha az urológiai vizsgálat a prosztatában eltérést talált.

 

Bővebben a RadiVert Gentleman programról: www.radivert.hu/radivertgentleman