Arról kérdezték őket, hogy van-e lehetőség gyaloglásra a környékükön, illetve mekkora a választék a boltokban egészséges élelmiszerekből. Öt év elteltével 10,2 százaléknál alakult ki II-es típusú cukorbetegség, az egészségesebb környéken élőknél a kockázat 38 százalékkal volt alacsonyabb.
Az elmúlt 30 évben az Egyesült Államokban folyamatosan nőtt a II-es típusú cukorbetegség előfordulása, ennek megelőzése érdekében a környezetet is át kell alakítani: járdákat és parkokat kell építeni, továbbá fejleszteni kell a tömegközlekedést és támogatni kell az egészséges élelmiszerek árusítását, különösen a piacokon. „Az elhízás- és cukorbetegség-járvány megállításának érdekében úgy kell megváltoztatni a környezetet, hogy könnyebb legyen az egészséges éetmód mellett dönteni” – írták a szerzők az Archives of Internal Medicine folyóirat október 12-i számában.