Beültetett eszközzel előre jelezhető a szívroham

A fenti adatok fényében, hamarosan igen nagy jelentősége lehet annak az AngelMed Guardian névre hallgató beültethető orvosi eszköznek, melyet Mary Carol Day és Christopher Young mutatott be az Ergonomics in Design című lapban megjelent tanulmányukban. Amennyiben a klinikai kísérletek sikerrel zárulnak, ez az eszköz alkalmas lesz arra, hogy viselőjét időben riassza a közelgő szívrohammal kapcsolatban.

A beültetett eszköz révén a páciens veszély esetén három különféle riasztást kap: az eszköz vibrál, hangot ad ki és vizuális jelet is kibocsát. Nagy előnye, hogy mivel beültetik a betegbe, nem lehet otthon felejteni, a vibrálásnak köszönhetően pedig akkor is észlelhető a jelzés, ha a réteges öltözködés miatt hallani vagy látni nem lehet a figyelmeztető jeleket. További előnye még az eszköznek, hogy két különböző szintű riasztást képes leadni. A magasabb prioritású riasztás esetén a betegnek nagy valószínűséggel már szívrohama van, ezért azonnal hívnia kell a mentőket, az alacsonyabb prioritású jelzés esetében pedig 48 órán belül fel kell keresnie egy orvost.

A mellkasba beültetett riasztó mérete nem nagyobb egy pacemakernél, mellé pedig jár egy külső eszköz, amely a riasztó hang- és fényjelzést adja ki. A tesztközönség elégedett a termékkel, könnyen képesek voltak felismerni a különböző prioritású jelzéseket, és annak megfelelően cselekedtek. Day úgy véli, amennyiben az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatala (FDA) hozzájárul az eszköz kereskedelmi forgalomba hozatalához, még további fejlesztések is történhetnek rajta.