Egy tojássárgája mérettől függően akár 275 milligramm koleszterint is tartalmazhat, míg egy Double Down szendvicsben (ami két szelet csirkemell filéből, baconből és rengeteg sajtból áll) mindössze 150 milligramm koleszterin található. A szívbetegségben szenvedők és a szívbetegségre hajlamosak napi koleszterinfogyasztása a dietetikusok ajánlása szerint nem lehet több napi 200 milligrammnál.
”Szeretnénk, ha az emberek tisztában lennének azzal, mennyire veszélyes a koleszterindús élelmiszerek, például a tojás fogyasztása, különösen, ha hajlamosak a szív- és érrendszeri megbetegedésekre” – nyilatkozta Dr. David Spence, a Western Ontario Egyetem munkatársa.
”A tojásfehérje természetesen továbbra is értékes fehérjeforrás lehet, de a sárgájától jobban teszik, ha távol tartják magukat a szívbetegség szempontjából veszélyeztetett páciensek.” – tette hozzá a szakértő.