A munkahelyi terror megnyomorítja az életed!

A tanulmány felfedte továbbá azt, hogy a nők 11, míg a férfiak 9 %-a számolt be arról, hogy munkahelyén erőszakos viselkedést tapasztal legalább hetente egyszer, az elmúlt egy év során 6 hónapon keresztül.

A többi faktort, mint például az életkort, a foglalkozást, a munkaidőt és a depressziós tüneteket is figyelembe vették, de ezzel együtt azt találták, hogy a terror jelentős mértékben összefügg az alvászavarokkal. Az alvászavar rögzített esélyaránya több mint kétszerese volt azoknál a férfiaknál és nőknél, akik naponta, vagy hasonló gyakorisággal szenvedtek a munkahelyi terrortól több mint öt even át.

A vizsgálat vezetője, Isabelle Niedhammer epidemiológus, az ír Dublini Egyetem Népegészségügyi és Népességtudományi karának kutatója úgy véli, hogy az erőszak vagy zaklatás bármely formája a munkahelyen növeli az alvászavarok kialakulásának valószínűségét. „A munkahelyi terror a vezető munkával kapcsolatos stresszforrás, gyakran vezet öngyilkossághoz és egészségügyi problémákhoz.” – mondta. „A tanulmányunk kiemeli a munkával kapcsolatos kockázati faktorok jobb megértését, hatékonyabb megelőzését.”