A méret számít?

A San Antonioban rendezett éves Emlőrák Szimpóziumon elhangzott előadásban a kutatók nyirokcsomó áttétet még nem adott emlőrákok kimenetelének vizsgálatáról számoltak be. Eredményeik alapján úgy tűnik, hogy ha a daganat HER2 receptort tartalmaz, vagy egyiket sem a három leggyakoribból, akkor a túlélési esély nem a daganat méretétől függ.

„Tudjuk azt, hogy vizsgálatunk csak kis esetszámot dolgozott fel, ezért nem is akarunk kezelési javaslatokba bocsátkozni. Arra azonban fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy a kisméretű és rosszindulatú daganatok esetében nem a méret, hanem a biológiai viselkedés a meghatározó.” – tette hozzá a kutató.

Jelenleg ugyanis nincs elfogadott, egységes kezelési útmutató az 1cm alatti daganatok kezelésére, mivel az eddigi klinikai vizsgálatok esetében ennél nagyobb méretű, vagy már nyirokcsomó érintettséggel rendelkező emlődaganatok kezelését vizsgálták. A kutatók 401 beteget vizsgáltak, akik 2001 és 2005 között emlőrák miatt kezelést kaptak vagy a Jacksonville-i vagy a Scottsdale-i Mayo Klinikán. A betegek közel kilenctizede az ER/PR pozitív és HER2 negatív csoportba tartoztak, míg 27 betegnél HER2 pozitívnak, 24 betegnél pedig tripla negatívnak (ER/PR és HER2 negatív) bizonyult a daganat. A vizsgált receptorok a daganat növekedéséhez járulnak hozzá, így ha valamelyik receptor megtalálható a sejt felszínén, akkor az kezelés szempontjából mindenképp sokkal előnyösebb, mintha nem lenne semmilyen receptor.#img1#

A kutatók három évig követték nyomon a betegek állapotának változását, különös figyelmet fordítva a két kis létszámú csoportra. A két kevésbé gyakori csoportban sokkal nagyobb arányban fordult elő a másod- és harmadfokú súlyosságú daganat (mindkét csoportban 90 százalék), mint a jóval gyakoribb, első csoportban, ahol ez csak 36 százalék volt. A sikeres kezelés utáni kiújulás is gyakoribb volt a HER2 pozitív (7,4 százalék) és a tripla negatív csoportban (12,5 százalék), mint a HER2-/ER/PR+ daganatok esetében (1,3 százalék).

Bár a vizsgálatban nagyon kevés beteg vett részt, akinek HER2+ vagy tripla negatív emlőrákja van, mégis nagyon fontosnak tartják a kutatók, hogy a daganatuk kis méretétől függetlenül ezek a betegek is kapják meg az intenzív daganatellenes kezelést. A HER2+ csoportban például csak minden harmadik beteg kapott adjuváns kezelést, és csak 4 százalékuk kapott célzott, trastuzumab kezelést. „Meglepődtünk, amikor kiderült, hogy a tripla negatív daganatos betegek csupán egyharmada kapott műtét utáni kemoterápiát. Bár tény, hogy ezekben az esetekben nem annyira hatékony a kezelés, de figyelembe véve a daganat nagy kiújulási kockázatát, a kezelés alkalmazását mindenképpen mérlegelni kell a daganat méretétől függetlenül. Ezt támasztja alá az is, hogy annak ellenére, hogy a két kisebb csoportban nagyobb volt az adjuváns, műtét utáni kezelés aránya, a kiújulás is gyakoribb volt.” – hangsúlyozta Dr. Amar.