24 órán át tartó erőteljes vérnyomáscsökkentés

A két különböző, egymás hatását pozitívan befolyásoló összetevőből álló fix kombináció akár 50 Hgmm-el is képes csökkenteni a vérnyomást. A befogadást megelőző nemzetközi vizsgálatok bebizonyították, hogy az új terápiának köszönhetően a betegek mintegy 83 százalékánál nemcsak sikerült elérni a kitűzött vérnyomásértéket, hanem hosszú távon meg is tudták tartani azt. Emellett a készítmény olyan betegek esetében is hatékony, akiknél egyébkockázati tényezők, például elhízás, cukorbetegség, vagy metabolikus szindróma is fennállnak.

A vizsgálatok azt is alátámasztották, hogy a betegek jobban és nagyobb arányban reagálnak a kombinált kezelésre, mint az egyes összetevőkre külön-külön, valamint azt is, hogy a szedendő tabletták számának csökkentése jelentősen megkönnyíti a terápia követését. Ez rendkívül fontos a kezelőorvosok számára is, mivel a kezelés tolerálhatósága, valamint a kevesebb mellékhatás növeli a betegek terápiás együttműködését, és ennek köszönhetően kevesebben hagyják abba a gyógyszer szedését.

A szív-érrendszeri betegségek, amelyek hátterében leggyakrabban a magas vérnyomás áll, világszerte vezető haláloknak számítanak. Magyarországon minden negyedik ember vérnyomása magas, azonban legtöbben nem is tudnak róla, illetve nem kezelik megfelelően. Pedig vizsgálati adatok támasztják alá, hogy a vérnyomás mindössze 2 Hgmm-es csökkentése 7-10%-kal csökkenti az olyan szív-érrendszeri események kockázatát, mint az infarktus vagy a stroke.

Az új fix kombinációs készítményt több mint másfél éve eredményesen alkalmazzák Amerikában, s most már a magyar betegek is támogatással juthatnak hozzá.