dr Tarján Zsuzsa

Szakrendelés: belgyógyászat, kardiológia

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: Belgyógyász és kardiológus vagyok, hosszú klinikai tapasztalattal.

dr Tarján Zsuzsa

Kérdések és válaszok

Rencsike1999 (35 éves nő) | időpont: 2020. október 26. 20:01

2 éve voltam terheléses vizsgálaton, érdemes lenne újra?

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2020. október 26. 20:35

Ha az is normális volt, akkor nem. De ez esetben a pániktüneteivel psychiatert kellene felkeresnie.

Rencsike1999 (35 éves nő) | időpont: 2020. október 26. 19:33

Kedves Doktornő!
Nagyon köszönöm, hogy megnyugtatott azzal kapcsolatban hogy az extra szívverések nem kórosak. Voltam 24 órás ekg-n de pont azon a napon egyszer sem éreztem azt a pillanatnyi torokszorítást! Olyan kellemetlen, hirtelen jön a semmiből, egy pillanatra megszorul a torkom és teljes pánikba esek. Ekg, ultrahang és holter kimutatta volna ha gond van?

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2020. október 26. 19:53

Ezek a vizsgálatok biztosan kimutatták volna, ha valamilyen gond van, esetleg még terheléses EKG-t lenne érdemes végeztetnie.
Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Keke87 (32 éves nő) | időpont: 2020. október 23. 9:30

Azt értem ezen hogy pl ha szív betegsége van valakinek amiatt lehet magas vernyomasa???

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2020. október 23. 11:02

A szívbetegségek nem okoznak magas vérnyomást, ez fordítva igaz, a nem kellően kezelt vérnyomás károsíthatja a szívet.

Keke87 (32 éves nő) | időpont: 2020. október 21. 22:59

Oké, ezt tudtuk. De mitől magas gyógyszer mellett is?? Lehet szív eredetu??

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2020. október 21. 23:31

Úgy látom nem értette meg, amit írtam, sajnálom.
Mit ért "szív eredetű" magas vérnyomáson?

Keke87 (32 éves nő) | időpont: 2020. október 21. 20:10

Jó estet. Olyan kérdésem lenne hogy párom 30 éve cukor beteg. Kis gyerek kora óta.. Mostanaba vernyomas csökkentő mellett is magas a vernyomasa. kardiológiai vizsgálaton kb 10 éve volt. EKG csináltak neki 1 hete az jó volt. Mitől van gyógyszer mellett magas vernyomasra? Már fel emelték az adagot is neki. Lehet szív eredetu is? Köszönöm.

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2020. október 21. 21:11

Tisztelt Kérdező!
A vérnyomás eredményes kezelése türelmet igényel, az, hogy gyógyszert szed, önmagában nem elég, fontos az is, hogy milyen és mennyi a gyógyszer, ezt ki kell tapasztalnia a kezelőorvosnak.
Legyenek türelmesek, mert a vérnyomás beállítása nagyon fontos, pláne, ha emellett más kockázati tényező (önöknél a cukorbetegség ) is fennáll.
Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa


  1. Pánikbetegség
    összesen 120 kórtörténet, legújabb: Kittipang00
  2. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
    összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33

  1. Szent Borbála Kórház
    (48 db), legújabb: Lala8
  2. Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephely
    (14 db), legújabb: gyurcsek