dr Tarján Zsuzsa

Szakrendelés: belgyógyászat, kardiológia

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: Belgyógyász és kardiológus vagyok, hosszú klinikai tapasztalattal.

dr Tarján Zsuzsa

Kérdések és válaszok

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 3. 22:56

Igen tudom. De nem vok benne biztos h megrazott. A hosszabbítót lekapcsoltam. És kihuztam belőle a hajnyiro toltojet. Utána vizet ittam. De gondolom éreztem volna ha megraz? De ha megraz valakit akkor az tényleg nem ihat vizet?

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2018. december 4. 6:15

Nem ismerek ilyen összefüggést.

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 3. 21:28

Szeretném még kérdezni hogy ha valakit merlgraz az áram utána baj ha iszik?

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2018. december 3. 22:05

Tisztelt Kérdező!
Mint a korábbiakból már tudja, ilyenkor először orvosi vizsgálat szükséges, az eredmény után a végző orvos bizonyára megválaszolja ezt a kérdését.
Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. november 30. 23:28

Utána olvastam az angina pectoris jelentésének. Koszorú ér betegségre utal. És a KES is valami ritmuszavarra utal. Meg azt írták h gyakori tachikardia. Ezeket olvastam a neten.

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2018. december 1. 7:28

Tisztelt Kérdező!
Mivel ön inkább a netnek hisz, ajánlom, hogy azon a vonalon szíveskedjék konzultálni a továbbiakban, illetve kételyeit kezelőorvosának szíveskedjék megvitatni.
Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. november 30. 16:08

Üdvözlöm leirnam ismét a kardiológian végzett vizsgálat eredményét. Tudom hogy látatlanban nem tud választ adni de az adatok alapján biztos. Állandó mellkas szív panaszai vannak. Igaz pánikbeteg is vagyok évek óta. Aggodok hogy valami gond van a szívem el. Kérem adjon választ. Tavalyi Holter leletemre ez volt irva: 70 átlag pulzus, 48-146 között. S., nem fibrillal, SVPT-k 3 alkalommal max...

...2 percesekmax frek 146.
A mostani holter eredmenye: 75/min. 52-148 között sr., nem fibrillal, gyakori tachikardia, elvétve KES, SI:0. Terheléses vizsgálat alatt angina nincs. Significans ST eltérés végig STD asc. jellegű. J pont izoel. Velemeny: ISZB-re negatív terheléses teszt. MPS veg.distonia. Velemeny: MPS, insuff pulm.jelzett, insuff mitr.grad I, insuff tricusp jelzett. Jó bk syst. functio (EF:71%) PF nincs. Kp menny pericard.zsír. A pitvari septum a foramen ovale magasság abban elvekonyodik, de folytonosság a megtartott. Velemeny: Angina pect. insuff pulm.jelzett, insuff mitr.grad I, insuff tricusp jelzett. Javaslat: Raenom 5mg fél naponta. Szeretném kérdezni hogy ezek mit jelentenek? Meg vagyok ilyedve. Komoly gond lehet? Veszélyben vagyok infarktus rá vagy szív halálra ezek alaojan? Az orvosom nm mondott semmit. Köszönom.

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2018. november 30. 16:57

Tisztelt Kérdező!
A részleteket illetően kezelőorvosát kérdezze, a lényeg az, hogy sem jelentős ritmuszavar, sem koszorúérbetegségre jellemző eltérés nem igazolódott a vizsgálatok során, így önnek infarctusra vagy hirtelen halálra való veszélyeztetettsége nem áll fenn.
Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Rencsike1999 (33 éves nő) | időpont: 2018. november 28. 21:08

Köszönöm a vàlaszát! Ön szerint akkor nem szükséges terheléses ekg?

dr Tarján Zsuzsa | időpont: 2018. november 28. 21:49

Az ön által leírt adatok alapján nemszükséges.


  1. Méhgyulladás
    összesen 4 kórtörténet, legújabb: Szilvia03
  2. Vesekőbetegség
    összesen 6 kórtörténet, legújabb: janika70