DR. DANICS ZOLTÁN

Szakrendelés: pszichiátria, pszichoterápia

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: 1982-ben szereztem a diplomám a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 6 évig kutató és oktató orvos voltam az Egyetem Anatómiai Intézetében. 1988. óta dolgozom pszichiátriai betegekkel és lelki problémákkal küszködő emberekkel (akik nem feltétlen betegek). 19 évig ugyanazon a munkahelyen tevékenykedtem, bár a neve többször változott, a hely maradt 'Lipótmező'. 2003-tól bezárásáig osztályvezető főorvosként működtem és tevékeny részt vettem a legkülönbözőbb képzésekben. 1996-2008-ig a Nyéki úti pszichoterapeuta képzés vezetője voltam. A Pszichoanalitikusan Orientált Kiképző Egyesületnek pedig kiképző terapeutája vagyok. Beállítódásom inkább pszichoterápiás, azon belül is pszichodinamikus jellegű, de szükség és igény esetén a szakma szabályai szerinti biztonságra törekvő gyógyszerelést is alkalmazom. Sok esetben család- és párterápiákat is vezetek, de főként egyéni pszichoterápiákban dolgozom.
Az állami egészségügyben rühelltem a hálapénz áldatlan rendszerét, ezért 1991. óta hivatalos magánpraxisban is dolgoztam, az utóbbi 3 évben pedig csak magánorvosként tevékenykedem.
Specialitás: pszichoanalitikus terápiák, család és párterápiák, pszichózissal élők családterápiás segítése, kombinált pszicho- és gyógyszeres terápiák

DR. DANICS ZOLTÁN

Kérdések és válaszok

Darázs Viktor (28 éves férfi) | időpont: 2020. május 12. 14:02

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném pszichoterápiával kezeltetni a depressziómat és a szorongásaimat.
Megnehezítené a terápiát, rontana a terápia hatékonyságán az, hogy gyógyszert(antidepresszáns, nyugtató) szedek mellette?
Válaszát előre is köszönöm.

DR. DANICS ZOLTÁN | időpont: 2020. május 16. 2:44

Kedves Darázs Viktor!
A pszichoterápia és antidepresszív gyógyszerelés kombinációja mindig mérlegelést igénylő kérdés. Minden eset egyedi, nem tanácsos konfekció-döntéseket hozni. A túlzottan magas dózisú gyógyszerek alkalmazása vagy súlyos mellékhatások jelentkezése akadályozhatják a pszichoterápiák vezetését, csökkenthetik azok hatékonyságát vagy akár lehetetlenné is tehetik azok vezetését. Ugyanakkor megfelelő dózisú és adekvát választású gyógyszerelés sokszor segítheti is a párhuzamosan alkalmazott pszichoterápiákat. Mindig alapos...

...klinikai mérlegelés alapján hozott döntésre van szükség, ami a páciens egyedi válaszkészsége szerint hozható meg és nem csupán az általános elveket követve.

Darázs Viktor (28 éves férfi) | időpont: 2020. május 12. 14:02

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném pszichoterápiával kezeltetni a depressziómat és a szorongásaimat.
Megnehezítené a terápiát, rontana a terápia hatékonyságán az, hogy gyógyszert(antidepresszáns, nyugtató) szedek mellette?
Válaszát előre is köszönöm.

A kérdésre még nem érkezett válasz.


Keke87 (32 éves nő) | időpont: 2019. január 31. 16:05

Köszönöm Őn szerint ez a temetői kép a fejembe nem a közelgő halálra utal?

DR. DANICS ZOLTÁN | időpont: 2019. február 8. 10:15

Szerintem nem, inkább a félelmére.

Keke87 (32 éves nő) | időpont: 2019. január 20. 17:01

Üdvözlöm.KB 10 éve pánikbeteg vok. Mostanában nagyon rossz gondolataim vannak. Novemberbe voltam kardiológian azóta szedek pulzusra gyógyszert. Azóta állandó hála félelmem van. KB 1 hónapja intenzíven minden nap a halálra gondolok. Hogy még fogok halni nemsoká. Borzasztó érzés. Sírás kerülget kedvetlen vagyok. Ön szerint ezek valós gondolatok lehetnek? Az ember megerzi a saját halálát vagy ez csak az ágy játéka?...

...Járok orvoshoz de nem segít.. Kérem nyugtasson meg. Van másnak is ilyen? Hvaltozason megyek keresztül költözés én másik faluba. Lehet ettől is ez a félelem szorongas?

DR. DANICS ZOLTÁN | időpont: 2019. január 28. 11:05

Kedves Holló Zsuzsanna!
Az ön által leírtak és a diagnózis alapján okkal feltételezhető, hogy félelmei és rossz gondolatai a pszichés állapota miatt aránytalanul erősek, depresszíóra utalnak. Pszichiáter és pszichológus segíthet a tünetek kezelésében. Ha a jelenlegi orvosával nem tudnak érdemi javulást elérni, érdemes másik szakembert keresni.
üdvözlettel
Dr Danics Zoltán

Marton Alica (32 éves nő) | időpont: 2017. augusztus 16. 9:08

Jo napot doktor úr.Kb egy hete éjszaka arra ébredtem hogy fulok meg mint hogy ha egy nagy görcs lene a torkomba.azota is érzem valamikor jobban valamikor kevésbe.Olyan érzés mint ha vissza akkarnam tartani a sirast es folytana meg es egy nagy görcs lene ott nekem.Panikbetegségre 6 éve kezelve vagyok gyogyszert is szedek.refluxom van arrais gyogyszert szedek.a pajzsmirigyem rendben.ön szerint mi...

...okozhatja a problémámat?válaszát előre is köszönöm.

A kérdésre még nem érkezett válasz. 1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
 2. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu
 2. Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (33 db), legújabb: bárcsak