Dr. Puskás Zoltán

Szakrendelés: bőrgyógyászat

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: Dr.Puskás Zoltán bőrgyógyász-kozmetológus-bőrsebész főorvos vagyok.
Tatabányán folytatok magánrendelést:
Tatabánya, Erdész út 14, kedd d.u.
Minden esetben telefonos egyeztetés szükséges:06 30 9917147
Specialitás: Csecsemő, gyermek és felnött bőrgyógyászat
Nemi betegségek
Bőrsebészet -anyajegyszürés
Kozmetológia

Dr. Puskás Zoltán

Kérdések és válaszok

orbán károly (61 éves férfi) | időpont: 2019. május 17. 21:58

Tisztelt Doktor úr! Tegnap óta(2019 05 16) enyhe égető fájdalmat érzek a húgyvezeték tájékán.Pár nappal ezelőtt a bal szem alsó szemhéja alatt enyhe piros duzzanat keletkezett.Mivel kb másfél hete szexuális kapcsolatom volt egy hölggyel elképzelhető-e hogy valamilyen nemi betegséggel fertőződtem? Folyást egyelőre nem észleltem.Mi lenne ateendő? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Orbán Károly

Dr. Puskás Zoltán | időpont: 2019. május 18. 12:32

Kedves Károly!
A szemhéjnak nincs köze a húgycső gyulladáshoz.
Az utóbbi sajnos lehet nemi betegség tünete is, a folyás néha később jelentkezik.
Bőrgyógyászaton leoltás (baktérium kimutatása miatt) javasolt.
Amennyiben nemi betegségre pozitív, a partner is kezelendő.
Antibiotikummal gyógyítható betegségekről van szó.
Tisztelettel
Puskás dr.

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. április 12. 13:37

Üdvözlom. Ma zuhanyzás közbe nem vettem észre hogy rozsdás borotva al borotválkozás mindenhol. Néhány helyen kicsit fel is horzsolta a bőrt a borotva. KB 5 éve kaptam tetanus elleni oltás. Szeretném kérdezni hogy lehet bajom az enyhen rozsdás borotvatol? Köszönöm

Dr. Puskás Zoltán | időpont: 2019. április 12. 17:05

Kedves Érdeklődő!
Semmi baja nem lesz.
Ne aggódjon.
Tisztelettel
Puskás dr.

Sziklai Péter (40 éves férfi) | időpont: 2019. április 9. 15:56

Tiszteletem doktor úr.
Kb. egy hónapja kérdeztem öntől hogy a fejemen jönnek ilyen kelések és ön javasolta h szedjek rá doxyciclint és hogy hosszadalmas antibiotikum kura kell rá. Az a kérdésem hogy mennyire hosszadalmas kúra kell? Kiszedtem 20 darabos doxyciclint. A szedése után ujra előljött egy igaz csak egy a fejemen. Tovább kellene még szednem a gyogyszert??? Válaszát előlre is...

...köszönöm!!! Üdv.

Dr. Puskás Zoltán | időpont: 2019. április 9. 20:54

Tisztelt Érdeklődő!
Általában 1 hónapos kúrát szoktam javasolni (Doxycyclin 100mg, napi 2x1).
A gyógyszer fény érzékenyít, emiatt .szedése alatt fényvédelem javasolt.
Tisztelettel
Puskás dr.

Sziklai Péter (40 éves férfi) | időpont: 2019. március 3. 4:51

Jó napot doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy a fejem tetején állandóan kijönnek ilyen kelésszerű pattanások hol elmúlik hol előjön.A hajam meg annak a helyén kihullik. Voltam már többször bőrgyógyásznál aztmondták, hogy nem lehet vele mit kezdeni hogy túl sok faggyű termelődik. De hiába használltam mi denféle gyógysampont nem javul időről időre előjönnek. Ezért fordultam önhöz hogy önnek mi...

...a véleménye erről?? Előlre is köszönöm válaszát!!

Dr. Puskás Zoltán | időpont: 2019. március 3. 8:51

Kedves Péter!
A tünetek hátterében szerintem is faggyúmirigy túlműködés áll.
A mirigyek kivezető csatornái bezáródnak, pattanások majd kelések alakulnak ki.
A kelésekben-tályogokban levő baktériumok a fejbőr alatt megfertőzik a szomszédos mirigyeket (egyik kelés elmúlik, helyette egy másik kialakul)
Ezen a samponok már nem tudnak segíteni (felszínes hatásuk miatt, illetve nem tartalmaznak antibiotikumokat, tehát a faggyútermelést csökkenthetik, de a gyulladást okozó...

...baktériumokra nem hatnak).
A megoldás hosszú távú antibiotikum belsőleg: pl.Doxycyclin, Tetralysal
Tisztelettel
dr.Puskás Zoltán
ui: bőrgyógyászt keressen fel

Bako zsanett (32 éves nő) | időpont: 2019. február 8. 14:32

Jó napot doktor úr!Csalán kiütésem van pár éve de sajnos a debreceni klinika semmit sem csinál csak gyggyszerrel tömne még egy allergia vizsgálatot sem csinált.Az lenne a kérdésem hogy észre vettem mikor hátra dülők és nyomodik a hátam akkor jobban kijön gondolom ez fizikális nem?És ez akkor most allergia ha attol van vagy nem?Soha nem.fogok meg gyogyulni? Válaszát előre köszönöm

Dr. Puskás Zoltán | időpont: 2019. február 13. 15:16

Kedves Zsanett!
Létezik az úgynevezett URTICARIA FACTITIA ami külső nyomásra alakul ki, itt allergiás háttér nincs, a kezelés antihisztaminnal történik.

De sajnos az allergiás eredetű csalánkiütések is rosszabodhatnak külső nyomásra. Mivel Önnek nyomástól függetlenül is vannak kiütései, allergia és autoimmun teszt elvégzését indokoltnak tartanám.
Fontos a góckutatás és pajzsmirigy betegségek kizárása.
Tisztelettel
Puskás dr.


  1. Méhgyulladás
    összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
  2. Aranyér
    összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

  1. C-MEDIC Magánklinika
    (1 db), legújabb: Motoros
  2. Kaposi Mór Oktató Kórház
    (31 db), legújabb: incifinciszc