Dr. Gresznáryk Andrea

Szakrendelés: pszichiátria

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben, majd 1997-ben pszichiátriai szakvizsgát tettem.

Hosszú ideig a Nyírő Gyula Kórház I. Pszichiátriai Osztályán dolgoztam. Részlegvezetőként a pszichiátriai betegségek széles skálájának gyógyításában szereztem tapasztalatokat.

Később – 2002-ben – az ambuláns ellátás területére váltottam. Szakrendelői munkámban a legkülönbözőbb pszichiátriai problémákban szenvedő betegekkel foglalkozom. Rendszeresen kezelek súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzdő pácienseket is.

Mindezek mellett intézményi pszichiáter vagyok egy értelmi fogyatékosokat ellátó otthonban, valamint egy drogrehabilitációs intézetben.

Sokéves tapasztalatom van a depresszió, a szorongásos zavarok (például a pánikbetegség, a fóbiák, a generalizált szorongás), a testi betegségek talaján kialakult lelki panaszok, illetve a lelki betegségek talaján kialakult testi panaszok gyógyításában, valamint a szkizofréniákban és dementiákban szenvedő betegek kezelésében. Foglalkozom továbbá alkohol- és drogbetegekkel, s évek óta dolgozom értelmi fogyatékosokkal is.

Dr. Gresznáryk Andrea

Kérdések és válaszok

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. január 9. 16:00

Köszönöm. És mikor múlik el ez a temetői gondolat? Már most úgy érzem mintha nem is a valóságban lennék álomszerűnek látom magam körül mindent. Nehezen fogom fel amit mondanak írok olvasok. Nagyon megrémít. Nagy változás jön az életemben koltozkodes városból falura amitől aggodok. Ön szerint emiatt vannak ezek? Mikor és hogy múlik el?

A kérdésre még nem érkezett válasz.


holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. január 1. 22:06

Üdvözlöm. KB 1 hónapja voltam kardiológusnal.. Írtak magas pulzus rá Raenom tablettát.. Pánikbeteg vagyok. Azóta felerosodtek a tüneteim. Vagyis állandó halál félelmem van. Borzasztóan félek a haláltól. Minden nap minden órájában erre gondolok és meg őrít teljesen. Járok pszichológushoz pszichiáterhez. KB 3 hete még állandó temetői kép van magam előtt. Nem látom magam a temetőbe csak a temetőt látom magam...

...előtt. De szinte minden percben. Nagyon nehezen tudom a go dolatomat róla elterelni.. Nagyon mehremit. Mitől van Őn szerint ez a temetői kép látás előttem? Én attól aggodok már hogy közelgő halált jelent. Köszönom

Dr. Gresznáryk Andrea | időpont: 2019. január 9. 14:09

Kedves Holló Zsuzsanna, a leírtak alapján a temetövel kapcsolatos gondolatok, képek is szorongásos eredetüek. A pánikbetegség maga is egy szorongásos zavar, mely a szorongás minden egyéb formájával ötvözödhet. Ilyen lehet a kényszergondolat is, mely ugyanannak a kellemetlen gondolatnak a rendszeres, zavaró visszatérését jelenti. Ilyenek ezek a gondolatok is - de semmiképp nem jelentenek közelgö halált. Miután nincsen jól, felmerülhet a...

...gyógyszeres kezelés változtatásának (esetleg adagemelés vagy váltás) szükségessége.

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2014. szeptember 27. 18:20

Üdvözlöm, kb 3 éve pánikbeteg vagyok, és szedek rá Cipralexet. Eleinte másfél szemet szedtem, majd fokozatosan csökkentettük az orvossal. Az utóbbi 2 hónapba eléggé össze vissza szedtem, minden másod vagy harmadnap vettem be felet. Kb két hete volt este egy nagyobb pánikrohamom, nagyon rosszul éreztem magam. Reggelre meg nagyon furcsán éreztem mgam mintha nem is a valóságban lennék, olyan idegen...

...és furcsa körülöttem minden. Teljesen meg vagyok ilyedve. Mitől van ez? Már minden nap sirok miatta, hogy mikor múlik el, mert nagyon rémisztő. Elmulik ez, és mitől lehet ? Lehet a rendszertelen gyógyszer szedés eredménye? Voltam az orvosomnál és azt javasolta hogy szedjek minden nap egy egész gyógyszert és igyak nyugtató gyógy teát. 3 napja igy csinálom de még semmi változás.
Várom válaszát, mert nemtudom mi tévő legyek! Köszönöm

A kérdésre még nem érkezett válasz.


pék andrea (40 éves nő) | időpont: 2012. július 30. 9:13

Tisztelt Doktor Nő!Nálam 4 hete diagnosztizáltak pánikbetegséget,3x1 Frontin 0,25-öt és 1x Cipralex 10mg-ot szedek.De még mindig nem valami jól érzem magam.Reggelente úgy ébredek mint ha a lábamon valami mászkálna,olyan bizsergető érzést érzek és elkap a hasmenés is.Mitől lehet ez?El fog ez valaha is múlni?Előre is köszönöm válaszát!p.a.

A kérdésre még nem érkezett válasz.


kiss marcell (36 éves férfi) | időpont: 2012. július 14. 11:19

üdvözlöm!én áprilisba lettem pánik beteg felirt az orvosom 0.25mg frontint napi 3x1 reggel délben este mostanáig szedtem voltam kinezologusnál elkezdtem halgatni ilyen meditácios cd-t és a hét elején hétfőn már csak napi kettőt vettem be a frontinból kedden szintén szerdán már csak egyet csütörtökön már semmit és péntek este bekellet vegyek egyet mert elvonási tüneteim voltak(erős fejfájás szédülés)szombat ismét bevettem...

...11 óra környékén egyet mert kezdet fájni a fejem.azért fordultam önhöz hogy most mi tévő legyek hogy szedjem és hogy kezdjem el csökkenteni hogy ne legyenek elvonási tüneteim.elöre is köszönöm

Dr. Gresznáryk Andrea | időpont: 2012. július 17. 15:40

A Frontint csak nagyon lassan, fokozatosan lehet elhagyni, kb. heti 1/2 tbl.-val csökkentve, de javaslom, ha nincs jól, jelentkezzen kezelőorvosánál és egyeztessenek ez ügyben.
Üdvözlettel,
Dr. Gresznáryk Andrea


 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Hatvani Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft.
  (14 db), legújabb: Emi72
 2. C-MEDIC Magánklinika
  (1 db), legújabb: Motoros