Dr. Fornai Katalin

Szakrendelés: bőrgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, homeopátia

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: Magánorvosként dolgozom Szentes,Orosháza városokban.Telefo bejelentkezés alapján fogadom betegeimet,akiket elsősorban HOMEOPÁTIÁS therápiával gyógyítok.
Specialitás: Gyermekgyógyászat,allergologia,bőrgyógyászat,homeopátia

Dr. Fornai Katalin

Kérdések és válaszok

Kovács Mihályné (65 éves nő) | időpont: 2010. március 6. 9:20

Tisztelt Doktornő!
Több éves koromgombásodásom miatt jelenleg cénás kenőcs alkalmazását kapot. Kérdésem az, hogy ezt a kezelést csak éjszakára vagy napközben is hagyjam a körmömön? Azon kívül, hogy este lábmosás után felkenem a körmömre és kötéssel rögzítem mit tehetek még a majdan megpuhult körömmel?
Köszönöm válaszát előre is.
Kovácsné

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. március 6. 21:21

Tisztelt Asszonyom!

A leírtak alapján valószínűsítem,hogy panaszait bőrgyógyász szakorvos kezeli.A kenőcsöt az ő előírása szerint szíveskedjék alkalmazni,ennek módja az általam nem ismert összetételtől ifügg.
A későbbi kezelés többnyire szájon át adott készítményekkel törénik,ennek szükségességét kezelőorvosa fogja eldönteni.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin

Bíróné K. Adrienne (61 éves nő) | időpont: 2010. február 20. 15:22

Kedves Doktornő!
Nagyon köszönöm a segítséget:)
Eddig csak nőgyógyásznál jártunk, de ezek szerint a bőrgyógyászaton lesz meg valószínűleg a megoldás. Sajnos vegyes tapasztalatokat szereztünk eddigi próbálkozásaink során, és mi is úgy gondoljuk, hogy ha elmúlnak a kellemetlenségek biztosan lelkileg is megnyugszik a lányom.
Még egyszer köszönöm a kedvességét, és ha lesznek eredmények okvetlenül jelezni fogom.
Minden jót kívánok Önnek...

...is: B.né Adrienne

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. február 20. 18:37

Ha a bőrgyógyászaton nem járnak sikerrel,és megírja,hol laknak,esetleg tudok szakembert ajánlani.
Várom a visszajelzést.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin

Bíróné K. Adrienne (61 éves nő) | időpont: 2010. február 20. 12:32

Tisztelt Doktornő!
Köszönöm a gyors válaszát. Igen, az érintett terület gyulladásban van, bár már enyhébben mint a kezdetekben. Akkor tele volt gennyes gyulladással. Most is érzékeny és piros, mivel a szőrök drótszerűen megerősödtek, akár a férfi borosta, és állandó szúrásnak, irritációnak van kitéve mind a külső, mind pedig a nyálkahártyarész. Az előző levélben említett krémekkel lett kezelve, illetve a húgyuti...

...és vese problémákhoz szedett Augmentint, de nem múlik a panasz, illetve baloldalon érez duzzanatot.

Üdvözlettel: B.né Adrienne

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. február 20. 13:23

Tisztelt Asszonyom!
Örülök,hogy újból kapcsolatba léptünk,az előző válaszomat ugyanis nem fejeztem be,a félig kész válasz elment,és később a rendszer nem engedett belépni.
Ha a szőrtüszők körül gennyesedés van,és nyirokcsomó duzzanat is észlelhető,feltételezhető,hogy a gyulladás még nem gyógyult meg,a kórokozó vagy nem volt érzékeny az alkalmazott antibiotikumra,vagy hosszabb ideig tartó kezelésre lenne szükség.
Érdemes lenni egy laborvizsgálatot csináltatni,AST vizsgálattal együtt,és ha...

...lehetséges a gennyből bakteriologiai vizsgálatot,és ezek ismeretében folytatni a kezelést.A területileg illetékes Bőrgy.Szakrendelésen erre valószínüleg lesz lehetőség.
A folyamat gyógyítható,semmiképpen nem indokolja az elkeseredést,és antidepresszáns szedést.
Ha a vizsgálati eredmények elkészülnek,esetleg további tanácsokkal tudok segíteni Önöknek,de a folyamat igazi természetét megítélni vizsgálattal lehet.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin

Bíróné K. Adrienne (61 éves nő) | időpont: 2010. február 19. 13:41

Tisztelt Doktornő!
Az alábbi problémával fordulok Önhöz, illetve tanácsot szeretnék kérni 22 éves lányom betegségével kapcsolatban. Eddig csak nőgyógyásznál jártunk ez ügyben, de úgy gondolom azért bőrgyógyász véleményét is szeretnénk meghallgatni, illetve segítséget kérni.
Sajnos már hónapok óta zajló betegségről van szó, és nem találunk megoldást. Lányom mivel uszodába készült, leborotválta a bikinivonalát, de annyira belejött a borotválásba :) hogy...

...teljes nemi szervét szőrtelenítette. 1-2 napon belül szúró fájdalmak következtek, az egész begyulladt, csípett a vizelete. Bepanthennel, canestennel kenegette és nőgyógyászhoz fordultunk. Néha már előtte is volt folyása, az orvos szerint gombás fertőzéstől /akkor nem volt leoltás/ és kapott rá kúpot illetve gyógyszert. Külsőleg nem látott különöset, így arra nem kapott semmit. A helyzet nem változott, többször visszamentünk majd a negyedik alkalommal történt leoltás. Gomba nem tenyészett ki, de három baktérium volt benne. Escherichia coli, Streptococcus agalactiae, enterococcus faecalis. Kettőre Augmentint kapott, a harmadikra semmit. Közben hólyaghurut és vesemedencegyulladás következett be, vér és genny a vizeletben.
A húgyuti dolgok már múlni látszanak, de azóta se tud ülni a folyamatos szúró fájdalmak miatt, éjjel nem tud aludni, mert nehéz a megfelelő helyzetbe kerülnie. Lehajolni se mer, Elváltozott testtartásban emeli a lábát, segítséggel tud lemenni levegőzni. Étvágya nincs, néha hány, hányingere van, haja hullik. Ott tartunk, hogy antidepresszánst kell szednie. Pedig úgy gondolom, hogy az alapbetegségnek kéne először véget vetni, és így nem kerülne egy ember teljes lelki kimerülésbe. Nem tudjuk hova forduljunk, mit tegyünk, egy seemiségnek tűnő szőrtelenítés okozhat-e ilyen problémát? Kérném szíves segítségét, tanácsait.
Köszönöm, üdvözlettel: B.né Adrienne

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. február 19. 15:36

Tisztelt Asszonyom!
Kérdéséből nem derül ki számomra,hogy a szőrtelenített területen föllépett-e gennyes gyulladás?
Ha igen,arra a területre mindenképen kapnia kellene heliyi fertőtlenítő kezelést,ha a gyulladás mélyebb rétegeket is érint,vagy makacs,esetleg antibiotikum kezeléssel kiegészítve.A szőrtelenítést a gyógyulásig feltétlenül fel kell függeszteni.
A hajhullás a gyulladások következménye is lehet,ezek elmúltával az esetek nagy részében számítani lehet a haj visszanövésére.

kis Balázs (28 éves férfi) | időpont: 2010. február 9. 20:33

tisztelt doktor nő!
rengeteg patanásom és miteszerem van ez elen mit lehet twnni tudna ajánlanni valamien krémet
? van egy nagy barna szemőlcsőm és azt mivel lehtne leszárítani???
üdvözlettel:1 bete

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. február 9. 20:53

Kedves Fiatalember!

Súlyos pattanásos bőr kezeléséhez mindenképpen előzetes vizsgálat szükséges,keressen fel bőrgyógyász szakrendelést,ahol a barna szemölcsöt is megmutathatja.Semmiképpen sem szabad vizsgálat nélkül \"leszárítani\"
vagy bármilyen házi módszerrel eltávolítani.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin


  1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
    összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
  2. Méhgyulladás
    összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

  1. Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephely
    (14 db), legújabb: gyurcsek
  2. Szent Lázár Megyei Kórház
    (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu