Dr. Fornai Katalin

Szakrendelés: bőrgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, homeopátia

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: Magánorvosként dolgozom Szentes,Orosháza városokban.Telefo bejelentkezés alapján fogadom betegeimet,akiket elsősorban HOMEOPÁTIÁS therápiával gyógyítok.
Specialitás: Gyermekgyógyászat,allergologia,bőrgyógyászat,homeopátia

Dr. Fornai Katalin

Kérdések és válaszok

Polánszki Katalin (48 éves nő) | időpont: 2010. november 10. 12:17

Kedves Doktornő!
Édesanyám 58 éves, kicsit túlsúlyos, kb. két hete mindkét lába nagyon bedagadt, és nagy vörös foltokkal van tele. bal térdét porcleválás miatt fél éve műtötték. Bőrgyógyászatra küldték, onnan a doktornő vérvételre és vizeletvizsgálatra küldte. A vérvétel nem mutatott ki semmit, tüdőröntgenre is elküldték ott sem találtak semmit. A vizelete viszont magas baktériumtartalmú, Jelenleg édesanyám nem bír felkelni az...

...ágyból, sokszor lázas, nagyon duzzadtak a lábai és érintésre is fáj neki. Tanácstalanok vagyunk, hogy merre és hova forduljunk. A bőrgyógyász doktornő akinél volt azt mondta neki, hogy valószínűleg bakteriális fertőzésről van szó, erre írt neki gyógyszert, (sajnos nem kérdeztem meg hogy mit) de viszhajtót nem írtak neki hogy dagadtak a lábai.
Kérem ha tud nagyon sürgősen válaszoljon, mert rossz ez a tétlenség, és nem hogy javulna az állapota, egyre rosszabbodik.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Polánszki Katalin

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. november 10. 15:37

Tisztelt Asszonyom!

A leírtak alapján szóba jövő bőrgyógyászati kórkép az orbánc,bár az többnyire csak az egyik lábon jelentkezik,de a láz,fájdalom,bőrvörösség erre utalhat.
Ennek fő kezelése az antibiotikum,ha a kórokozó érzékeny a kapott szerre,a hatást a láz megszűnte mutatja,a fájdalom,duzzanat még tovább fönnállhat.
Ha az antibiotikum beszedése után a panaszok nem szűnnek,és továbbra is lázas,keressék föl ismét a bőrgyógyászt,ha ő...

...a panaszokat bőrgyógyászati eszközökkel nem látja rendezhetőnek,mindenképpen indokolt háziorvosi,vagy belgyógyászati vizsgálat.Az elhúzódó lázas állapot oka a húgyúti fertőzés is lehet,az ezt okozó baktérium nem feltétlenül érzékeny az eddig szedett gyógyszerre.Ugyanitt ha szükséges,vízhajtót,keringésjavítót stb.is beállítanak.
Örülnék,ha tájékoztatna a betegség kimenetéről.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin

Bohrát Béláné (37 éves nő) | időpont: 2010. szeptember 12. 16:28

Pontosan,személyesen,hol lehet elérni a doktornőt? Esetleg egy telefonszámot lehetne kérni?

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. szeptember 12. 19:38

Szentesen és Orosházán rendelek,a tel.számom:70/22289913
Üdvözlettel,
Fornai K.

Bohrát Béláné (37 éves nő) | időpont: 2010. szeptember 11. 14:12

Kedves doktornő!
Sógornőm kisfia jelenleg 1,5 éves,kb.3 hónapos korában nagyon beteg volt.A háziorvos utasítására infralámpázták . De a kisfiú homlokán foltok lettek!
Olyan mint a kutyáknál a pigment hiányra utaló foltok! Hogyan lehetne ezt eltüntetni! Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. szeptember 12. 11:37

Kedves Zelda!

A lámpázás és a fehér foltok megjelenése között nem valószínű,hogy összefüggés van.Ennek eldöntésére több információra lenne szükség.
Ha a fehér foltok másodlagosan alakultak ki ,spontán eltűnésükre a kiváltó ok megszűnte után hosszabb-rövidebb idő alatt számítani lehet.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin

Hutainé Éva (39 éves nő) | időpont: 2010. augusztus 1. 0:36

Kedves doktornö!
Köszönöm gzors vélaszat de akkor ha jol értem a fürdöszer nem okozhatta a rosszullétet.A vércukrát és minden egyébb vizsgálatott is elvégeztek 5-napig teljes mregfigyelés alatt volt nézték az alvását a légzését szivét agyát .Még töllem is vettek vért hogy hátha az én szervezettemmel van a gond de semmit nem találtak.Megnézettetem természetesen a szemét de nem volt elzárodva a...

...könnz csatornája semm a babanak.Igy nem csináltak semmit én azért borogattam neki kamillával ami jonak is bizonyult.Csak hogy nem tudom hogz mi volt az a rosszullét és sajnos félek nehogy ujjra elöforduljon.Mit tegyek hogy a foltok eltünyenek a kis testéröl ? Mert olvastam hogz ekcemas is lehet
.Válaszát köszönöm.

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. augusztus 1. 13:11

Kedves Gyurmoka!

A fürdőszer a rosszullétet nem okozhatta,az allergiás kiütéseket viszont igen.
A kiütések - ha csak az allergia váltotta ki - rövidebb-hosszabb idő alatt spontán is elmúlnak,ha az allergiát kiváltó okot megszünteti.Ha alkatilag ekcémás típusú a baba bőre,esetleg szükség lehet külső,gyulladásgátló kezelésre.
A rosszullét okának kivizsgálása úgy látom abszolút korrektül történt,a szénhidrát anyagcsere zavar lehetősége azért merült föl...

...bennem,mert írta,hogy újszülött korban hajlamos volt erre.
Ennek kimutatása un.cukorprofil meghatározással,illetve glükóz terheléssel lehetséges.
Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin

Hutainé Éva (39 éves nő) | időpont: 2010. július 31. 19:12

Kedves Doktornö
Nekem van egy igen sulyos problémám.Per pillanat még amerikában élek és február 11-én született meg a lanyom.Több napig voltunk korházban mert elettani sárgasága lett és alacsony volt a vércukor szintje 5-nap után haza engedtek de csak ugy hogy másnap vissza kellet menni csekkolásra mindent rendben találtak nálla. Este fürdetés után öltöztettem volna mikor elkezdett lilulni nem vett levegöt...

...és leállt a szive ujra kellet élesztenem. A korháyban kivizsgáltál de nem találták meg hogy mi volt az ok.Minden eredmenye tökéletes volt.Utánna egy honapig nem tudtam fürdetni annzira rémult volt csak mozsdattam de a szemei gennzesek voltak kertem allergia vizsgalatot de nem csinálták meg mert hogy meg pici.Akkor én a jonsons fürdetövel fürdettem és az a lénzeg hogz uténna másfajta fürdetöt használtam de a napokban csak ujra a jonsons keytem el használni és tiszta piros folt a pici teste a léba ujjátol a feje bubjáig. Az lenne a kérdésem hogy a fürdető okozhat e ilyen mértékü allergiás reakciót ami a picinél volt.Válaszát elöre is köszönöm.

Dr. Fornai Katalin | időpont: 2010. július 31. 19:33

Kedves "Gyurmoka"!

A Johnson termékek gyakran okoznak allergiás reakciót,én minden babát eltiltok tőle.Illatanyag nélküli,semleges,egyszerű termékeket célszerű használni,a magyar mosószappan pld.soha nem allergizál.
A fürdetőszerre mutatott allergiás reakció miatt egyéb illatanyag tartalmú termékek - öblítőszer! - használatát sem javaslom.
A rosszullét oka - ha más magyarázat nincs - lehetett a baba vércukorszintjének leesése,valószínlüleg kicsit labilis a szénhidrát anyagcseréje,ez később stabilizálódik,de...

...érdemes figyelni rá.(cukros folyadék adásával megelőzhető)Egyszerű vércukor vizsgálat ezt nem mindig mutatja ki.
A gennyes kötőhártya gyulladás kicsi babánál általában nem allergiás eredetű,sokkal inkább fertőzés,esetleg - ha ismétlődik - a könnycsatorna rendellenessége okozhatja,ami egyszerű beavatkozással rendezhető.
Üdvözlettel,
Dr.Fornai Katalin


  1. Méhgyulladás
    összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
  2. Aranyér
    összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

  1. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet
    (19 db), legújabb: Orsiorsi
  2. Semmelweis I. sz. Belgyógyászati Klinika
    (10 db), legújabb: Ttrish