Dr. Eszlári Péter

Szakrendelés: szülészet-nőgyógyászat

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: Szülész-nőgyógyász szakorvos vagyok.
Bicskén és Oroszlányban szakrendelek.
Tatabányán és Csákváron magánrendelek.
A betegek kórházi ellátását Tatabányán a Szent Borbála Kórházban végzem.
Amennyiben szeretné felvenni velem a kapcsolatot, emailben és mobiltelefonon is megteheti.

Dr. Eszlári Péter

Kérdések és válaszok

Makra Gábor (34 éves férfi) | időpont: 2010. augusztus 22. 14:06

Tisztelt Dr. Úr!
A betegszoba.hu oldalon olvastam egy cikket "Tengeri kagyló, mint magzatburok-ragasztó?" címmel.
Nagyon szeretnék többet megtudni erről a dologról, de az interneten sehol nem találtam több információt. Azt szeretném kérdezni, hogy ön esetleg tudna-e nekem segíteni abban, hogy kitől tudnék ezzel kapcsolatban tájékozódni.
Nagyon fontos lenne.
Köszönettel:
Makra Gábor

Dr. Eszlári Péter | időpont: 2010. augusztus 23. 11:12

Üdvözletem!

Sajnos nem hallottam a cikkől. Ha megtalálja a neten, és ott van a cikk írójának neve, akkor talán tőle több információhoz juthat.

Tisztelettel, Dr. Eszlári Péter

Kiss Piroska (34 éves nő) | időpont: 2010. augusztus 20. 12:03

Tisztel Dr. Úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mellben lévő jóindulatú daganatokat, fibroadenomákat mindenképpen el kell távolítani? Nem elég ha csak ellenőrizve van? Mitől alakulnak ki? Hogy lehet megakadályozni a kialakulásukat? 24 éves vagyok, már egyet 18 éves koromban kivettek, de most megint van mindkét mellemben (kb. 1cm-es)! Gondolom érthető, hogy nem akarok sok heget, és hogy tenni akarok azért,...

...hogy több ne legyen! Persze azt sem akarom, hogy gond legyen belőle ha bent marad, de ha ki is kell venni, szeretném ha több nem alakulna ki! Kérem adjon tanácsot!
Köszönettel:
Piroska

Dr. Eszlári Péter | időpont: 2010. augusztus 23. 11:11

Üdvözletem!

A mellben levő csomók gyakran hormonhatásra alakulnak ki. Ha nem szed fogamzásgátlót, akkor már tett azért, hogy ne alakuljon ki újabb és újabb. Sajnos aki hajlamos rá, annak enélkül is kialakulhatnak fibroadenomái.
Az 1 cm-es nagyság a határa a műtétnek. Ezekkel elvileg, ha semmiképpen nem szeretne még műtétet, akkor lehet várni, de előbb-utóbb valószínűleg szükség lesz a...

...műtétre.
Tisztelettel, Dr. Eszlári Péter

Czank Alexandra (26 éves nő) | időpont: 2010. augusztus 20. 9:21

Tisztelt Doktor úr!
Én egy 16 éves lány vagyok , és tavaly nyáron drasztikus fogyókúrába kezdtem, keveset ettem és amellett napi 40 percet tornáztam. Reggel rendesen megreggeliztem, aztán ebédeltem délben de a nap foylamán többször már nem ettem. Ennek következtében 2 hónap allatt közel 10 kiló ment le rólam, aminek akkor még örültem, hiszen a felesleges kilók leadása volt a...

...célom. Viszont volt ennek egy hátránya is , kimaradt a menstrúációm. 4-5 hónapon keresztül nem jött meg , egyáltalán nem. Megijedtem, mert ilyen korábban sosem fordult elő, elmentem nőgyógyászhoz, elmondtam neki a panaszomat, elküldött laborba, mert arra gyanakodott hogy a pajzsmirigyemmel van valami probléma. Megjött a vérvétel eredménye, ami kimutatta hogy semmi baj sincs a pajzsmirigyemmel. Igy végülis nem derült ki hogy mi a baj. Aztán úgy döntöttem várok továbbra is.. hátha.. Végül juniusba megjött. de csak 1 napig tartott, és azóta megint semmi.. Pár hete keresgéltem a neten, és olvastam hogy egy gyógytea ( cickafarkfű tea ) segithet az ilyen problémáknál, segit helyretenni a hormonháztartást. Már 2 hete iszom mindennap, de még mindig semmi. Tudna nekem valamit javasolni amitől rendebejövök? és megint rendszeres lesz a menstruációm. Előre is köszönöm segitségét !

Dr. Eszlári Péter | időpont: 2010. augusztus 23. 11:08

Üdvözletem!

A vérzéskimaradást okozhatja a hírtelen fogyás. Főleg ha most a súlya is alacsony.
Javaslom, hogy forduljon nőgyógyászhoz. Ő tud segíteni megítélni, hogy más probléma nem áll-e fenn, és segít meghozni a vérzését is.
Üdvözlettel, Dr. Eszlári Péter

Nagy Józsefné Anikó (44 éves nő) | időpont: 2010. augusztus 3. 21:20

Tisztelt Doktor Úr! 2 napja a jobb mellemből véres váladék "folyik"nyomás hatására.Önvizsgálat alapján szoktam ellenőrizni a melleimet és akkor vettem észre.Mi a teendő ilyen esetben?Mi lehet a baj?Válaszát előre is köszönöm!További jó munkát!

Dr. Eszlári Péter | időpont: 2010. augusztus 6. 9:35

Üdvözletem!

Javaslom, hogy forduljon orvoshoz. Emlő UH vizsgálatot, esetleg a váladékból cytológiai vizsgálatot lehet végezni.
Tisztelettel, Dr. Eszlári Péter

Serfőző Ágnes (39 éves nő) | időpont: 2010. július 21. 18:25

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődnék, hogy méhen kívüli terhességgel miatti műtét után ( baloldali petevezető csonkolás történt) mikor lehet újra a baba témával foglalkozni? Kontrollnál minden rendben volt, 2 hónap utáni véreredményem jó. A műtős orvosom azt mondta 3 hónap.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: serike81

Dr. Eszlári Péter | időpont: 2010. július 25. 21:57

Üdvözletem!

Én is 3 hónapot szoktam mondani.

Tisztelettel, Dr. Eszlári Péter


  1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
    összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
  2. Méhgyulladás
    összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

  1. Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephely
    (14 db), legújabb: gyurcsek
  2. Szent Lázár Megyei Kórház
    (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu