Dr. Tolvay Katalin

Szakrendelés: pszichiátria, pszichoterápia

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: 1989-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1996-ig a debreceni Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet Pszichiátrái és Ifjúság- és Gyermekpszichiátriai Osztályán dolgoztam. 1995-ben pszichiátriából, 1998-ban pszichoterápiából szakvizsgáztam.
1996 óta magánpraxist folytatok, ahol farmako- és pszichoterápiát egyaránt végzek. (4026 Debrecen, Honvéd u. 72.) Előjegyzés szükséges.
Ezen kívül több, mint tíz éve oktatok: óraadóként részt veszek a Debreceni Egyetem külföldi hallgatóinak oktatásában (angol nyelven), tanítottam már szociális munkás, szociálpolitikus, áploónő,, közösségi pszichiátriai gondozó és koordinátor hallgatókat. A VIKOTE (Viselkedés-és Kognitív Terápiás Egyesület) kiképző terapeutája vagyok.
ÚJ!!! 2011 januártól indul két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei magánrendelésem: Fehérgyarmaton csütörtök 9-12, (Móricz Zs. út 3-5.), Mátészalkán csütörtökön 14-16 (Eötvös u. 1.) Ezek a magánrendelések előjegyzés nélkül is felkereshetők, de időpontot kérhet a fenti mobilszámon.
Specialitás: Pszichózisok, hangulatzavarok, szorongás, pánikzavar, kapcsolati zavarok.
Gyógyszeres kezelés, családterápia, autogén tréning

Dr. Tolvay Katalin

Kérdések és válaszok

Marton Alica (31 éves nő) | időpont: 2018. március 5. 15:15

Jo napot doktornő.Már jo pár éve hogy szokot zsbadni a nyelvem közepe iletve olykor az egesz nyelvem.mivel panik betegségel szenvedek mar 7 éve adtol lehet, bár nemszeretnék mindent arra fogni.Mi okozhatja a problémam.okozhatja nyaki gerinc probléma?válaszát előre is köszönöm.

A kérdésre még nem érkezett válasz.


Pető László (28 éves férfi) | időpont: 2014. június 11. 15:41

Tisztelt Doktornő.

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nekem elég hosszú ideje van egy kényszerbetegségem. Kényszeres cselekvések és hasonló tüneteim vannak. Most jutottam el addig, hogy szeretnék orvosi segítséget kapni, ahhoz hogy kigyógyuljak ebből a betegségből, de nem tudom pontosan, hogy ezzel milyen orvoshoz kell forduljak, pszichiáterhez vagy pszichológus szükséges? Illetve ha Ön "illetékes" az ilyen esetekben, akkor szeretném még...

...kérdezni, hogy mennyi esélye van annak, hogy kigyógyuljak ebből? Milyen kezelési módok vannak, illetve, hogy Ön kit javasol, Hajdú-Bihar megyében aki ilyenekkel is foglalkozik, akár Ön akár más orvos?

A kérdésre még nem érkezett válasz.


Varga Mihályné (54 éves nő) | időpont: 2014. május 28. 13:02

ingerült feszültségű,pánik. remegés kap el nehéz légzés. zsibbadás,hányinger szemem héja nagyon lüktet vibrál Izmaim meg merevednek. fiammal keveset találkozok mivel ő a Terrorérhárításnál szolgál.szolgál. Egyedül élek.Férjem 2010 + meg halt.1986 Otta kezelés alatt állok. 2013 FEKÜDTEM BENT. A pszichiátrián dél pesti kórházban. Kaptam Depakine 300 mg és xanax 0/ 5 mg. Sűrűn el kap a rosszullét és pánik. Nem merek...

...kimenni.Orvosi ellenőrzésre már tőb mind egy éve nem járok. mivel nem szeretem ha lekezelten beszélnek flegmán velem és ot üllők 6 7 orra hosszáig. Most már minden naposak a rosszul létek. fiam mondta hogy ez nem állapot ami körülöttem zajlik. Sűrűn zavart vagyok zsibbadok és bal szemem héja lüktet.Fejem teteje meg fájdul és nagyon érzékeny lettem.Nem bírom a telefonba se ha valaki fel emeli hangját akkor már elkap a rosszullét. Kórháztól félek mivel férjem ot halt meg. Szeretném kikérni az ön véleményét segítségét.És lehet e mód arra hogy elvállalná kezelésemet havonta. Természetesen honorálom önnek. De fiam már kezd ki készülni miattam. sűrűn van vita.Meg mérges hogy a 15 ker se láttak el rendesen,és fültanúja volt amikor nővér kiabált velem és a többi járóbeteggel. Pláne amióta dr magyaros Éva főorvos asszony már 2 éve elment onnant. Szentesi kórházba dolgozni.Előre is köszönőm. Tisztelettel .Vargáné/ ERZSI.

A kérdésre még nem érkezett válasz.


Szabados Erika (52 éves nő) | időpont: 2013. július 10. 22:24

Tisztelt Doktornő!
Elnézést kérek a zavarásért, de nagyon aggódom a fiam miatt. 23 éves. Az a problémája hogy éjszaka nem tud pihenni, napközben pedig egésznap pörög a munkahelyén, de van olyan hogy majd elalszik. Nem tudja mi lehet vele. A munkahelyén nagyon nehéz fizikai munkát végez. Sajnos párja nincs, és emiatt is elég sokat eszi magát. De eléggé megváltozott. Nem...

...érdekli semmi. Sokszor akaratlanul is megbánt másokat. Ő is észre vette magán, ezeket a jeleket ő mesélte el nekem, de nem tudom hogy mi baja lehet. Nem tudom kihez forduljak. Nem tudom milyen betegsége lehet. Lehet hogy nem lelki eredetű. Kérem ne haragudjon hogy zavartam, sokat jelente ha valamilyen tanácsot tudna adni hova forduljunk.
Köszönettel: Sz. Erika Debrecen

A kérdésre még nem érkezett válasz.


kiss marcell (36 éves férfi) | időpont: 2012. július 14. 11:21

üdvözlöm!én áprilisba lettem pánik beteg felirt az orvosom 0.25mg frontint napi 3x1 reggel délben este mostanáig szedtem voltam kinezologusnál elkezdtem halgatni ilyen meditácios cd-t és a hét elején hétfőn már csak napi kettőt vettem be a frontinból kedden szintén szerdán már csak egyet csütörtökön már semmit és péntek este bekellet vegyek egyet mert elvonási tüneteim voltak(erős fejfájás szédülés)szombat ismét bevettem...

...11 óra környékén egyet mert kezdet fájni a fejem.azért fordultam önhöz hogy most mi tévő legyek hogy szedjem és hogy kezdjem el csökkenteni hogy ne legyenek elvonási tüneteim.elöre is köszönöm

A kérdésre még nem érkezett válasz. 1. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi
 2. Méhgyulladás
  összesen 4 kórtörténet, legújabb: Szilvia03

 1. Mohács Város Kórháza
  (7 db), legújabb: Kiskrapek
 2. Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (29 db), legújabb: Passat