Dr.Németh Marianna

Szakrendelés: belgyógyászat, kardiológia, tüdőgyógyászat

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: 1975-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude eredménnyel. Viruskutatóként kezdtem dolgozni. 1979 óta dolgoztam a Főv. Szent János Kórházban, 1997 óta a III. Belgyógyászati-Kardiológiai Osztályon. 1982-ben tüdőgyógyászatból, 1989-ben belgyógyászatból, 1992-ben kardiológiából szakvizsgáztam.
Részt vettem az osztályos betegellátásban és a szakrendelői ambulans betegellátásban is.
A medikus oktatásban belgyógyászati illetve kardiológiai gyakorlatokat vezettem. 2013.10.1.-től vagyok nyugdíjas.
A Szent János Kórház Kardiológiai Szakrendelésén sziv ultrahang vizsgálatokat végzek, hétfőn délelőttönként.
A Budai Egészségközpontban szűrő vizsgálatok kardiológiai ellátásában veszek részt, valamint magán kardiológiai rendelésem is van.
A Róbert Egészségközpont Hegyalja rendelőben kedden délutánonként rendelek, teljeskörü, noninvazív ambulans kardiológiai ellátást nyújtva. Bejelentkezés: 06 20 586 50 70.
Specialitás: echocardiográfia, ér ultrahang vizsgálat

Dr.Németh Marianna

Kérdések és válaszok

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. augusztus 8. 20:27

Üdv szeretném kérdezni hogy a Raenom tablettát tényleg nem lehet bevenni ha grapefruitot fogyasztók? Mert olvastam.ma délután grapefruit ízű inni valót ittam bevehetem a gyógyszert?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. augusztus 12. 19:20

Kedves Zsuzsa,
a megszoritás nem grapefruit izű italra vonatkozik, hanem magára a a gyümölcs, a graperfuit levére. Ez a lé sok gyógyszer hatását megváltoztathatja. Ezt inkább ne fogyassza. Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. július 28. 0:38

Az a baj hogy nem terhelesre magas a pulzusom. Oiheneskor is meg alvás közben!

A kérdésre még nem érkezett válasz.


murmannlaszlo (46 éves férfi) | időpont: 2019. július 23. 13:54

Tisztelt nő!
Igaz ez egy hosszú történet, de megéri elolvasni, hogy hogyan jártam
Kérem adjon tanácsot, hogy mit csináljak!

Ez egy tanulságos,egyben szomorú történet.
Ezt az egészet annak idején a megyei kórház rontotta el.kompromitáló leletek tüntek el.ekg-k.holterek.mentőben készitett ekg..megmondták.hogy melyik vizsgálattól.nem lehetek rosszabbúl az egyik a terheléses a másik az elektrofiziológia vizsgálat után.felelős nincs....

...Ime a történetem:
Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59 mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 126qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,jobb szárblokk.repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium," restriktiv cardiomyopathia.."DCM.hipofizis microadenoma.amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése.Konkrétan teljesen meggátolja a szívizomsejtek nátrium-kálium-pumpájának működését, vagyis az a fehérje válik miatta működésképtelenné, amely nélkül a szívizomsejtek képtelenek nátriumot és káliumot felvenni és leadni – márpedig ez elengedhetetlen a ritmikus összehúzódásokat irányító elektromos impulzusok működéséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szív többé már nem képesek összehúzódni,Elviselhetetlen gyomorfájdalom, hasogató fejfájás, hányás, hasmenés és persze a szívritmus teljes felborulása, Végül tehát a szívösszehúzódásokat vezérlő elektromos rendszer összeomlása okozza az illető halálát,

tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka elötte 10 évig erdei munka. az enyhe mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt.nem tudtam erős fizikai munkát végezni.nyha1..leépűlés kezdődött nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 futni úszni biciklizés fizikai munka favágás fűnyirás nem megy a 190 pulzussal ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.nyha2.2013 erős hasi hizás +15 kg egy két ételtől elfáradás.2014 máj. szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással nyha3..pár nap múlva 2014.jun. 200 méter után a pulzus elérte a 190et, nem megy le 1 órán keresztűl le kellett ülnöm útközben.nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond itt is leültem.aztán 2014.06.28. evés után alvásból 170 pulzus egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés beszélni nem tudtam a földön feküdtem. 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem.mentőt nem hivtam mert azt hittem elmúlik de nem. 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült .felelőtlenség miatt..a pulzus terhelés nélkül 80-160 között ingadozott.késöbbi ekgn vezetési késés.labor magas ck 222.ckmb 15.hugysav.420got.gpt.hgb.180cukor.7.5koleszterin.7.5crp.17alacsony kálium.3.4.azóta teljes korlátozás nyha4.a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság állandó fülzúgás.köhögés.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávétól gyengeség..meleg.alhohol 170 pulzus..fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses vizsgálatnál a 2 fokozatban 185 pulzus a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia piros ekg. az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem.extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás ill. fulladás. pulzus 200.aztán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással
szédüléssel hátszúrással fulladással teljes leizzadással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 ,130/110.205/150 diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be Eddig 7x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél a sövény altt,hegesedés,falmozgászavar.
gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyultam bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.ezt kellene regisztrálni csak a pacet ki kell kapcsolni.hogy túlterhelés esetén mit csinál a sziv?mert ez igy egy élhetetlen élet.szeretnék teljes életet élni amit most sajnos nem tudok.ez bármikor összeomolhat,ülve alszom de egész éjjel nyom a mellkasom átsugárzik a hátamba a karomba néha az álkapcsomba és a kulcscsontomba.az időjárásváltozás is megvisel.
aki eddig vizsgált:Dr .echo bal kamra 59mm ef 35 %.Dr .echo 40% DCM..Dr echo 32%.infarkt nyoma. qs komplexus.bal kamra hipertrophia st-t eltérések.falmozgászavar a két kamra sövény alatt csúcshoz közel,elég rossz helyen.tágabb bal kamra. a széles qrs az infarktus nyoma az ekg-n.a billenyűhiba is .DCM.Dr .45%sziranyagcsere zavar miatt kialakult. szivizomgyengeség.szivizombiopszia.szivizomsorvadás sejtszinten restrektiv cardiomyopatia.
Prof :pulzus 185 korábbi echo 35%további vizsgálatok szükségesek...prof .DCM. holosistoles zörej.billentyűhiba,v iv ben ,súlyos frekvenciazavarok,a sziv pumpafunkciója gyenge..ritka szivizombetegség nyha4.ami nem műthető 1 esély van javaslatok:transzplantáció?a káliumot képtelen felvenni a szivem, ez sajnos biokémia, ami gyógyíthatatlan.
Bno:i2380
Elöbbi betegségekKoraszülött voltam 7 hónapra születtem 1.3 kg anya arh negativ apa pozitiv .vérösszeférhetetlenség állt fenn.teljes vérátömlesztést kaptam igy maradtam életben.2 testvérem elhunyr.születési rendellenesség ezért valószinű garantált volt a szivbetegség.1984 mandulaműtét1994 magas 41.5 fokos láz .véres széklet.180/110 vérnyomás 1 évig nyomó mellkas csak feküdtem .Tesztek:pulzus 70 felállok 120.séta 200 méter 190.álló pulzus 170..próbáltam biciklizni ill.fát vágni a pulzus pillanatok alatt 180 erős mellkasi fájdalom szédülés fulladás .190 pulzusnál összeestem .az erőltetés miatt késöbb .hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel hátszúrással karzsibbadással eszméletvesztésem lett.gondolom ujabb infarktus.hiába próbálok mindent nem megy .2 autóbalesetem is volt az egyik az evéstúladagolás a másik az emelgetés miatt.egész életemben erős fizikai munkát végeztem erdei munka stb .a 240 óta meg semmi. Van olyan ekg amin ez áll.144 pulzus bal elülső fascicualis blokk.inferior infarktus.anterior infarktus nem zárható ki.ez biztos nem jó.
a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt hegesedés.ezért bár mikor összeomolhat minden hirtelen szivhalál.59mm tágabb bal kamra 3 echo igazolta.
az első infarktus fáradtam értem haza evés utáni alvás utána történt 2014.06.28.eszm.vesztés
a második infarktus újsághordás biciklizés közben az eröltetés miatt 2014,06,30.eszm.vesztés
a harmadik infarktus az elektrofiziológia után túlterhelés miatt.2014.09.12.eszm.vesztés.
a negyedik infarktus a terheléses vizsgálat után .túlterhelés miatt.2014.09.15.eszm.vesztés.
az ötödik infarktus terheléses vizsgálat után megint 2015.05.eszm.vesztés.
a hatodik infarktus favágás miatt emelgetés miatt 2016.02.eszm.vesztés.
evéstúladagolás miatti eszméletvesztés.2015.12.10.
ezért szigorú ágynyugalom!
Nem akarok több kisérletezgetést!
senki leleteimet nem nézi meg pedig mindenhol van eltérés.


Megvan az eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál.30-40%jhelyett.
Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?itt kötőszövet van a szivizomszövet helyett mondta a radiológus.
Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is.azért jutottam idáig mert annak idején nem hivtam mentőt ill .az ügyeletes nem csinált ekg-t .

Dr mr-es..ezt mondta.

A DCM-es esetek 1/3-ában látjuk, de nem az az okozó, csak egy
részjelenség. Üdv: Dr.
Némi kötőszövet van ott, nem szivizomszövet.szivizomgyulladás
ez biztos nem normális.restriktiv cardiomyopathia.valami megtámadta a szivizmot.


Kedves Kérdező, Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr.
Ill.itt egy sziv mr lelet is
az eredmény 54%-ot lát 30-40% helyett 140 es pultusnál
Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?
Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is

A kardiológus semmit sem mondott a
Kezembe nyomta aztán ennyi.
válaszát köszönöm.

Kedves Kérdező!
Leletén röviden összefoglalva súlyos ritmus és ingerületvezetési zavar, a bal kamra túlterheltsége (magas vérnyomás?) és szívelégtelenség képe látható
A lehetséges kezelés meghatározása mindenképpen kardiológus feladata.
Üdvözlettel: dr.
.kardiológiai vélemény.
hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,evéstúladagolás miatt gyógyszer szedés bizonytalan, a .megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.2008 káliumhiány.óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min
frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2008 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.
testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80 J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.a két kamra .csúcshoz közeli részén a sövénynél hegesedés..SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen .coverex.1x1.inspra 50mg 1x1.a katétervizsgálat eredménye kérdéses.a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat..ez is okozhatta az infarktust, csak nem véleményezték.
Javaslatok icd,végső esetben transzplantáció.
beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti . csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia. A szivultrahang vizsgálat eredménye attól függ ha sziv lassaban ver látható a falmozgászavar csökkent ef 30%.ha a sziv gyorsabban ver a vizsgálat alatt akkor jobb ef mérhető falmozgászavar nélkül.ez sajnos tiszta fizika.Kedves László,

sajnálom, de ez egy teljesen más szakterület, melyhez nincs képesítésem.
Itt kizárólag szorongás és pánikbetegségben szenvedőkkel foglalkozunk.
Igazán sajnálom!

Dr.
az EKG.Bigemimia látszik.2 központ működik.A normális sinus ütést szinte minden alkalommal egy jobb szárblokkosan vezetődő ütés követi.Mikori ez az EKG?Nekem úgy tűnik, h volt egy teljes - pitvar - kamrai disszociáció, vagy harmadfoku AV block.Majd ezután a lezajlott infarctus képe.
az MR - t. A qrs 0,08 normálusan.Önnek 0,126.Annyit jelent , hogy a kamrákban az ingervezetés lassult.Önnél a dilatatió és a infarctus miatt.Ha a kamrai vezetés lassult, akkor nem syncron a 2 kamra munkája.Ez neheziti a balkamra functioját. Ami biztosan látszik, az egy tágabb, rosszul contraháló Balkamra és egy normális jobb kamra.Mi 2 heget látunk.Az egyértelműen nagyobb, pericardiumhoz nőtt mellső fali és csúcsi nagyobbat, illetve egy oldalsò a jobb kamra felé iranyuló postetior kisebbet.
A LAD , azaz a mellső bal oldali leszálló kodorúsér ágban egyenetlensegek, meszek.Kis mesz az aortaban és amennyire megitélhető a kéthegyű billentyú felfüggesztésénél az annulusban.volt infarctus , betegek a koszorúserek ,tagult a a balkamra ,mozgása renyhe asyncron.
Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli.
A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is.
Vezető tünetek: arrhythmia, decompenzáció, kamrai tachycardia.... javaslom minél hamarabb !! Szívelégtelensége van és ennek egyrészt oka a magas pulzusszám, másrészt következménye. A folyamatos tachycardia tovább rontja az állapotát.... véleménye alapján (amennyiben javasolják a várólistára vételt) - szívtranszplantáció.
Ha a... vizsgálnak, és már prof meg is látta, akkor én többet ehhez sajnos nem tudok hozzátenni.
A leírásod alapján nagyon súlyos cardiomyopathiát van, amelyet kardiológiai kezelésekkel már nem tudnak korsában tartani, mindenképpen szívtranszplantációra lesz szükséged, addig esetleg ICD terápia, esetleg ideiglenes műszívkezelés szóbajöhet.
ha szívtranszplantra lesz szükség, azt is ők fogják végezni.
Kedves Kérdező!
Ez egy előrehaladott betegség.
Súlyos szívelégtelensége van, ami nem fog sokkal javulni. Öröm a kezelő orvosának, ha szinten tudja tartani.
Életmódbeli változásokkal sokat tud javítani az állapotán. Vegetáriánusként, kávé nélkül sokkal több energiája marad.
Üdvözlettel:Dr.


Tisztelt M. Az Ön által leírt vizsgálati eredmények alapján a panaszok hátterében súlyos szívelégtelenség, különféle ritmuszavar áll, mely alapján szigorú orvosi ellenőrzés, kórházi ellátás szükséges. Kérem sürgősen keresse fel a kardiológusát a fent leírt panaszai miatt. Tisztelettel: Dr.
A szívnek az a része, amelyik a nagy vérkörbe, tehát az egész testbe pumpálja a vért, megvastagodott. A szív ingerültvezető rendszere, ami a szívveréseket generálja, elégtelenül működik, túl gyorsan és szabálytalanul ver a szív. Ezek meglátszanak az EKG hullámon is. Elég komoly szívritmuszavar, a szív pumpafunkciója 30-40%ban, tehát közepes mértékben csökkent. Nyugalomban, illetve a legkisebb fizikai aktivitás hatására is fokozódnak a beteg panaszai (nyha 3-4).

Számtalan szívbetegség létezik - azoknak számtalan stádiuma - minden általánosított leírás hamis, mert minden szervezet különbözik ! Szívbetegséget csak a beteg egyénre vonatkoztatva szabad orvosilag értékelni. Jó példa a koleszterin-kérdés - Mást mondott Dr. H. I. mást mond Dr. P. L. Egyikük orvos-biokémikus (volt sajnos.....:( ) - másikuk szívsebész, akinek módjában állt "egyenesben" összehasonlítani a boncoláskori állapotot, a kardiológus véleményét, a szedett gyógyszereket és hatásukat ......A beteget folyamatosan kezelő, kontrolláló orvos látja igazán a folyamatot - mert folyamatról van szó. Ahogy az életkor halad előre, úgy kell - szükséges mindig az aktuális helyzet szerint kezelni a beteget. A tíz éve meghatározott gyógyszerelés már lehet idejétmúlt, túlhaladott - az újonnan felírt gyógyszerek hatása egy adott betegnél csak v á r h a t ó s á g - előre úgyszólván semmi nem biztos. A biztos csak egy.....de azzal ne foglalkozzunk !!! Nem hiszek a nagy hirtelen kimondott "pánik betegség"-ben.......amit ma pánikbetegségnek mondunk, az régen vegetatív neurózis volt, azaz szervi elváltozás nélküli funkcionális zavar. De ehhez előbb alaposan ki kell zárni minden szervi betegség lehetőségét !!!!! (Dr.
" a terhelésre fokozodó mellkasi nyomás nem probléma.ill.nem lehetek rosszul a terheléses vizsgálat (közben...) után..... " Akárki mondta, hazudik !!!!! Vagy nem hozzáértő !!!!!László Valami nem jó.nekem ilyen a pulzus meg a vérnyomás (fénykép).......Erre írtam:A vérnyomásod normális, a pulzusod nagyon megfutott...mit csináltál?? Úgy értem, milyen mozgást végeztél ??300 méter séta 180 pulzus
Tisztelt M.
Köszönöm megtisztelő bizalmát, hogy hozzám fordult a panaszával.Átnéztem a z elküldött anyagot, levelezést, kórtörténetet, a felállitott dg-t.

Az a véleményem, hogy állapotát, kezelést leginkább a lakóhelye szerinti Szivelégtelenség Ambulancián tudják ellenőrizni, kezelni.Annak valóban nincs értelme,hogy nagyon sok orvost keressen fel, mert mindenkitől mást fog hallani, és más kezelést fog javasolni, ez természetes, a z eltérő tapasztalat, gyakorlat, orvosi”vérmérséklet” más-és más úton véli elérni az Önnek leginkább megfelelő eredményt.Ezeket a véleményeket egymással szembeállitani, ütköztetni értelmetlen!

Az Ambulancián, ha indokolt, megszervezik önnek a resynchronizáló Pacemaker kezelést is, optimalizálják a gyógyszer-beállitást,életmódbeli tanácsokkal lát

ják el, hiszen döntő többségében az Önéhez hsasonló szivpanaszokkal biró betegekkel foglalkoznak, nagy tapasztalattal.

Üdvözlettel: dr, kardiológus

Tisztelt Murmann László!



Levelében leírtak alapján Ön súlyos szívbetegségben szenved, mely alapján állandó orvosi felügyeletre és szükség esetén kórházi ellátásra szorul.

Javasolnám, hogy lakhelyéhez minél közelebbi kardiológus segítségét kérje, aki kórházi hátteret is tud biztosítani.

Kitartást, egészséget, sok türelmet és egy jó kezelő orvost kívánok Önnek!



Üdvözlettel:

Dr. Ilona

2019.04.09.


Kardiológiai vélemény
Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma.
Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg.
Cave:nem tud róla.
Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11.
carotis pressió hatástalan. Iu
Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu
anasarca nincs, mko FV. perif cyan.
Magasság 180 cm. Súly 63 kg.
Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100.
EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett.
Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s
EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm
Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm
JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II
APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és
Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda.
Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF.
Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III.v AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista?a LAD a bal kamerához vezető koszorúér veleszületettel túl vékony ez okozhatta a problémát, de ezt senki sem véleményezte, pedig kellett volna.
A kezelőorvosom leirta, hogy hol vannak a bajok, 1, a bal kamra 59mm az aorta tágabb, 2,két heg van a szív mren, késik a jobb kamra aszinkron mozognak a kamerák, 3,az egyik billentyű meszes nem jól zár a kéthegyű, 4,az egyik koszorúér veleszületettel túl vékony ez is okozhatta a bajt, bomlik a szív izom kötőszövetté alakul, ritka szivizombetegség magas ck, ckmb, látta a szív uhn, sajnos nem mindenki veszi észre
, meg melyik betegség mit okozott, de ez senkit sem érdekel,nagyon alaposan megvizsgált, és átnézett mindent. szeretném ha segítene. Hiába mondja a kardiológusom, hogy nagy a baj ez nem játék 40 éve van a szakmában, nem törődik senki sem vele, ez a szomorú. Eddig senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze Leleteimet, pedig minden Leleten van eltérés, csak 2 orvos. Lajos és a kezelőorvosom. Dr. Gabriella főorvos
Köszönöm, hogy elolvasta.

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. július 27. 12:38

Kedves Kérdező !
Nem tudom, miben tudok segiteni. Panaszai, betegsége évek óta fennállnak. Vizsgálták, kezelik. A papirokból - bár az kiderül, hogy beteg, károsodott a szivizma - koszorúerei,. ezt a kérdést interneten megoldani nem lehet. Együtt érzek Önnel - nem mindenben értünk egyet. Nem könnyű, de el kellene fogadni, hogy minden betegségen, állapoton, veleszületett bajon az orvosok sem tudnak 1000...

...%-ban segiteni. Jobbulást kívánok. Üdvözlettel, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. július 17. 14:19

Jo napot. Le vették a 24 órás EKG-t. Eredménye : 47-138 között, sr,., nem fibrillal, nem volt KES-PES sem egyéb ritm zavar, nem volt nyugalmi ischaemia. Szedjem tovább a Raenom tablettát. +magne B6. Szeretném kérdezni hogy akkor a munkahelyen az EKG n miert volt eltérés? És ingadozó pulzus? Sokáig csináltál az üzemorvos az EKG azért is küldött el az orvoshoz....

...Mikor elmentem a kardiológiara ott is csináltal EKG t. Ott is valamit bekarikazott az orvos. Mik ezek az eltérések? Veszélyesek?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. július 27. 12:40

Kedves Zsuzsanna !
Kardiológiai kérdésben döntő a kardiológus véleménye. A jó szivmüködésre utal, ha pihenésben alacsony, terhelésre magasabb a pulzus. A gyógyszert javaslom tovább szedni. Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. július 16. 12:21

Üdvözlöm. Most elkuldott doktor úr vérvétel pajzsmirigy hasi uh-ra. Ma fel helyezték a 24 órás holtert. Amire egy csepp víz rá cseppet. Az gond lehet?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. július 27. 12:40

-


  1. Méhgyulladás
    összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
  2. Aranyér
    összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

  1. Szent Lázár Megyei Kórház
    (14 db), legújabb: csrita13
  2. MűtőAlba Sebészeti Centrum
    (2 db), legújabb: gaaltima