Dr.Németh Marianna

Szakrendelés: belgyógyászat, kardiológia, tüdőgyógyászat

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: 1975-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude eredménnyel. Viruskutatóként kezdtem dolgozni. 1979 óta dolgoztam a Főv. Szent János Kórházban, 1997 óta a III. Belgyógyászati-Kardiológiai Osztályon. 1982-ben tüdőgyógyászatból, 1989-ben belgyógyászatból, 1992-ben kardiológiából szakvizsgáztam.
Részt vettem az osztályos betegellátásban és a szakrendelői ambulans betegellátásban is.
A medikus oktatásban belgyógyászati illetve kardiológiai gyakorlatokat vezettem. 2013.10.1.-től vagyok nyugdíjas.
A Szent János Kórház Kardiológiai Szakrendelésén csütörtökön délelőttönként szeretettel várom beutalóval a közfinanszirozott betegeket. Előjegyzés: 458 4673
A MediMOM Egészségközpontban kedden délutánonként rendelek, teljeskörü, noninvazív ambulans kardiológiai ellátást nyújtva. Bejelentkezés: 06 20 586 50 70.
Specialitás: echocardiográfia, ér ultrahang vizsgálat

Dr.Németh Marianna

Kérdések és válaszok

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. február 15. 18:03

Köszönöm. Igen tudom h nem szabadna. És annyit szeretnék kérdezni hogy ma KB 2 óra hossza íg fájt a bal lapockamnal hátul. Ami kisugarzott a karomba is. Meg egy kicsit a mellkasomba. De 2 óra múlva KB el is múlt. Aggodok h infarktus lenne. Mitől volt?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. február 15. 18:10

Kedves Zsuzsa,
több minden okozhatta. Gerinc eredet a legvalószinűbb.
(Ez az infarktus lehetőség nagyon megakadt a gondolataiban. Sokszor elmondtam, 31 éves nő csak nagyon-nagyon ritkán kap infarktust.. )
Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. február 14. 15:25

Üdvözlöm szeretném kérdezni hogy a Raenom pulzus csökkentő mellet lehet dohányozni? Nem lehet semmi bajom? Csak napi 5 szálat szívok. Tudom h nem jó a dohányzás de én arra vagyok kíváncsi hogy ez a gyógyszer mellett szabad e.

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. február 14. 17:15

Kedves Zsuzsa,
szabad - nincs mellékhatása. De jól mondja, hogy egyáltalán nem tanácsos (nem a gyógyszer miatt.)
Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. február 7. 15:54

Köszönöm. Ma már szedultem is KB 1 óra hosszát. Nem terhelem a gyomrom semmi fűszeres semmi savas semmi olyan étellel itallal. Egész nap ez a mellkas fájdalom is van. Remélem hogy reflux lesz. Ha infarktus lenne azt a januári 24 órás Holter kimutatja volna hogy valami lesz igaz?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. február 7. 17:00

Kedves Zsuzsa,
azt hittem ezt már megbeszéltük. Az infarktus NEM fáj napokon keresztül.
Azt is írtam, hogy a reflux - ha kezelik pld 2x1 tbl. Quamatellel, akkor is pár napig még okozhat panaszt- vagyis a gyógyszer NEM azonnal szünteti a panaszt.
(Anélkül, hogy gyógyszert szedne kicsi az esély, hogy a panaszai maguktól megszünnének.) Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. február 6. 16:40

Köszönöm. Már KB 3 hónapja nem dohányzom. Ma sem ettem semmi olyat amitől ég e. Vagyis ma semmit nem ettem. Nem is kimondottan ég hanem mar, ég. De nem annyira csak idegesít. Nem iszok szensavasat sem. Most a bal felkarom szúr. Meg a honomalja. Gondolom ha infarktus lenne az nem tart 2 héten át??

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. február 6. 17:03

Kedves Zsuzsa,
örülök, h. már nem dohányzik. Ez nagy eredmény ! Mindenkinél más és más okozhatja a savas marást. Ezért javasoltam, hogy olvasson utána, mi az, amit Ön tud változtatni.
Valóban, az infarktus nem fáj napokon, heteken keresztül. Max. órák alatt múlik a fájdalom - erről többször leveleztünk.
A mostani fájdalom leginkább mozgásszervi eredetü lehet.
Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2019. február 5. 18:16

Már most néha a kulcs csontom hoz is szúr meg a bal karomba. Nagyon rossz ez a gyomor égés. Olyan mint ha éhes lennék de viszont ettem már aggodok

Dr.Németh Marianna | időpont: 2019. február 5. 18:47

Kedves Zsuzsa,
tényleg rossz érzés.A panasz a reflux betegségre utal, kezelni kell. A Rennie csak időlegesen a bevétel után pár órán át hat. A másik gyógyszert tartósan szedni kell, akkor fog hatni. Ha az sem lenne elég, akkor van még más is, de azt orvosnak kell felírnia. Egyik pillanatról a másikra sajnos nem fognak megszünni a panaszok. Gyakori kis mennyiségű...

...étkezés javasolt, olyan ételek fogyasztása, amik nem fokozzák a gyomorsav termelődését: el kell hagyni a szénsavas italokat, koffeint, kávét, teát (gyümölcstea mehet csak), kólát, alkoholt, dohányzást, csipős és erős ételeket, a paradicsom (szósz) is fokozza az égő érzést. A tésztafélék, krumpli, rizs, csirkehús, kekesz, piskóta maradhat. Irtam már, olvasson Ön is utána a web-en, Webbeteg, házipatika - szakszerü diétákat irnak. (Googlge keresőbe irja be: reflux diéta.) Üdv, dr.NM
Üdv, dr.NM


 1. Méhgyulladás
  összesen 4 kórtörténet, legújabb: Szilvia03
 2. Vesekőbetegség
  összesen 6 kórtörténet, legújabb: janika70

 1. Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet
  (31 db), legújabb: Mohácsi György
 2. Bajcsy-Zsilinszky Kórház
  (61 db), legújabb: Gyurkó