Dr.Németh Marianna

Szakrendelés: belgyógyászat, kardiológia, tüdőgyógyászat

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: 1975-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude eredménnyel. Viruskutatóként kezdtem dolgozni. 1979 óta dolgoztam a Főv. Szent János Kórházban, 1997 óta a III. Belgyógyászati-Kardiológiai Osztályon. 1982-ben tüdőgyógyászatból, 1989-ben belgyógyászatból, 1992-ben kardiológiából szakvizsgáztam.
Részt vettem az osztályos betegellátásban és a szakrendelői ambulans betegellátásban is.
A medikus oktatásban belgyógyászati illetve kardiológiai gyakorlatokat vezettem. 2013.10.1.-től vagyok nyugdíjas.
A Szent János Kórház Kardiológiai Szakrendelésén csütörtökön délelőttönként szeretettel várom beutalóval a közfinanszirozott betegeket. Előjegyzés: 458 4673
A MediMOM Egészségközpontban kedden délutánonként rendelek, teljeskörü, noninvazív ambulans kardiológiai ellátást nyújtva. Bejelentkezés: 06 20 586 50 70.
Specialitás: echocardiográfia, ér ultrahang vizsgálat

Dr.Németh Marianna

Kérdések és válaszok

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 17. 20:39

Üdvözlöm ma elkezdett fájni a bal oldalon a borda ív alatt. De csak ha megnyomom akkor. Mitől lehet? Nem ütöttem meg. Meg a jobb oldalamon nyak és a váll közötti részén. Az is nagyon fáj nyomára és mozgásra.

Dr.Németh Marianna | időpont: 2018. december 18. 10:12

Kedves Zsuzsanna,
vizsgálat ill. kikérdezés nélkül nem tudom megmondani.
A bal bordaiv alatt a gyomor okozhat panaszt. Ha nyomásra fáj, inkább izom eredet vetődik fel. A jobb oldali fájdalom nagy valószínűséggel mozgásszervi.
Rendszeres mozgás, torna, sportolás kellene - ahogy számtalanszor javasoltam már. Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 15. 17:24

Köszönöm. Az infarktust kimutatja volna a 3 hete készült kardiológiai vizsgálat?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2018. december 16. 5:08

Kedves Zsuzsanna !
Nincs és nem is volt infarktusa - a korábbi kardiológiai vizsgálat a lezajlott infarktust tudta volna nagy valószinűséggel kimutatni. Ezen kivül az infarktus irányában veszélyeztetettséget is véleményzte volna. Ezt sokszor megírtam már.. Mostani panaszai sem tarthatók sziv eredetünek.
Jó lenne a dohányzást elhagyni, heti 3-5 alkalommal mozogni, sportolni, vagy legalább tempósan gyalogolni és összességében legalább 2-3 órát...

...aktívan tölteni.
Üdv NM.

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 14. 22:59

Üdvözlöm most este KB 1-2 órája a bal kulcs csontomnal elkezdett fájni inkább szűrő és tomba fájdalom. Utána a felkarom is elkezdett szűrni fájni.. Ilyet még nem éreztem. Ja meg a fejem is fáj. Szúr a nyakamba is. Mitől van ez? A kulcs csontom nem szokott fajni

Dr.Németh Marianna | időpont: 2018. december 15. 16:48

Kedves Zsuzsanna,
leginkább mozgásszervi eredet merül fel. Gerinc tornát kellene rendszeresen végeznie. Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 7. 22:30

Járok pszichológushoz. De nagyon ideges típus vagyok. Állandóan stresszelek. És olyankor rosszul vagyok. Most is ideges vagyok. Össze vissza vér a szívem. Nagyon rosszul vagyok. Idegesíteni magam és félek h bajom lesz. Mit lehetne ezellen tenni? Lehet komoly gond az idegesség tol?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2018. december 8. 5:38

Kedves Zsuzsa !
Beszélje meg a pszichológusával, nem kell-e pszichiater (gyógyszer is).
Ez a fő betegsége. Nem a szive, nem más, a szorongás. Ezt kell rendbe hozni. Üdv, dr.NM

holló zsuzsanna (31 éves nő) | időpont: 2018. december 7. 14:33

Azt szeretném még kérdezni hogy ugye KB 2 hete szedem a Raenom tablettát. Ma a párom zsebébe találtam egy szem gyógyszert. Valami antidepresszáns az apukájaé. mirtazapin sandoz a neve. Hozzáértem. Utana nem mostam meg a kezem és úgy ettem meg nyúltam a számba. Nem lehet ettől bajom hogy szedem a másik gyógyszert és ezzel még ez történt?

Dr.Németh Marianna | időpont: 2018. december 7. 15:16

Kedves Zsuzsa !
Azt gondolom, ezeket a félelmeit össze kellene gyűjteni, leírni és ezekkel együtt felkeresni egy pszichiatert.
Naponta történik valami, amit az átlagos ember szinte észre sem vesz vagy a helyén kezel.
Önnél szorongásos tüneteket vélek, ezért javasolnám a pszichiatriai vizsgálatot.
(Ez a mostani történet sem bir jelentőséggel, de 100 másik is előfordul, aminek semmi gyakorlati következménye nincs..Csakúgy mint...

...múltkor a szúrós szag belélegzése ..)
Üdv, dr.NM


  1. Méhgyulladás
    összesen 4 kórtörténet, legújabb: Szilvia03
  2. Vesekőbetegség
    összesen 6 kórtörténet, legújabb: janika70