Dr. Berta Gyula

Szakrendelés: allergológia-klinikai immunológia, tüdőgyógyászat

Kérdezéshez kérjük, jelentkezzen be!

Bemutatkozás: 40 évig a mosdósi Tüdő- és Szívkórházban dolgozott, innen tüdőgyógyász osztályvezető főorvosként ment nyugdíjba. Számos szakmai cikket és könyvfejezetet írt az asztmáról. A betegeknek szánt, \'Asztmás vagyok - mit tegyek\' c. könyv szerzője.
Specialitás: Allergiás- és egyéb légúti betegségek diagnosztikája, gyógykezelése. Allergológiai életmód-tanácsadás. Betegoktatás.

Dr. Berta Gyula

Kérdések és válaszok

Péceli Eszter (41 éves nő) | időpont: 2020. május 8. 16:49

Kedves DR úr. Segített már nekem válaszaival, elkészült az új Légzésfunkciom. Fev1 77%,FVC91%,Fwv1%FVCEX89%Leirná nekem erről a véleményét. Tisztelettel megköszönném.

Dr. Berta Gyula | időpont: 2020. május 8. 19:02

Kedves Eszter! Ez egy kiváló légzésfunkció, nem utal a tüdő működésének zavarára.

Üdv.

Péceli Eszter (41 éves nő) | időpont: 2020. április 17. 17:13

Kedves DR úr. Köszönöm szépen a válaszát,panaszom talán annyi, hogy nagyon gyenge a terhelhetőségem, nagyon hamar kifulladok. A 8.emeletre ugyan még felgyalogolok, de fulladok mire felérek.Vérszegény vagyok nagyon régen amit folyamatos vaspotlással próbálok helyrerak i. Mint írtam a. mellkasröntgenem negatív. Akkor lehet ez nem is copd? Már nagyon ideges vayok. Megtisztelő válaszát köszönöm.

Dr. Berta Gyula | időpont: 2020. április 17. 17:18

A rtg. alapján nem lehet eldönteni, hogy valaki COPD-ben szenved, vagy nem. A diagnózis ennél a betegségnél elsősorban a légzésfunkción alapul, ami önnél jó értéket mutatott. Ha csak a 8. emeleten fullad, akkor gratulálok az erőnlétéhez. Ne akarjon mindenáron beteg lenni. Üdv.

Péceli Eszter (41 éves nő) | időpont: 2020. április 17. 17:12

Kedves DR úr. Köszönöm szépen a válaszát,panaszom talán annyi, hogy nagyon gyenge a terhelhetőségem, nagyon hamar kifulladok. A 8.emeletre ugyan még felgyalogolok, de fulladok mire felérek.Vérszegény vagyok nagyon régen amit folyamatos vaspotlással próbálok helyrerak i. Mint írtam a. mellkasröntgenem negatív. Akkor lehet ez nem is copd? Már nagyon ideges vayok. Megtisztelő válaszát köszönöm.

A kérdésre még nem érkezett válasz.


Péceli Eszter (41 éves nő) | időpont: 2020. április 15. 12:23

Kedves DR úr. Tüdögyogyászati vizsgálaton jártam. Mellkasröntgen negatív. Légzésfunkcios vizsgálat Fv1 75%.Diagnozinak ez lett irva:Asthma bronchiale-COPD. Azt még tudnia kell, hogy gyerekkoromtól pectus exavaktumba szenvedek. Meg tudná nekem mondani hogy most akkor asztmás vagyok vagy copd s vagy esetleg a szűk mellkason miatt is lehetett e gyengébb a Légzésfunkcios vizsgálaton? Köszönöm szépen.

Dr. Berta Gyula | időpont: 2020. április 17. 13:03

Kedves Eszter!
Van-e valami légzéssel kapcsolatos panasza? A 75%-os FEV1 egyébként nem kóros.

Várom a válaszát. Üdv.

Dr.Jordanics Józsefné (68 éves nő) | időpont: 2020. április 14. 21:09

Tisztelt Dr.Úr! A válaszát megkaptam de a kérdéseire adható válaszaim bizalmasak.Tudnánk e telefonon beszélni ez ügyben??? Egyébként ez ideig nem volt oxigénpalackja édesanyámnak. Azért kerestem meg Önt mert tanácstalan vagyok ez ügyben és nem akarok bajt okozni az ezzel kapcsolatos tudatlanságommal. Volt már korábban is hasonló légzésproblémája édesanyámnak. Nitromint 5 mg/24 óra tapaszt kapott. Többféle gyógyszert is szed.

Dr. Berta Gyula | időpont: 2020. április 15. 9:20

Kedves Asszonyom!
Az a gondom, hogy adatok híján nem látom tisztán, hogy mi lehet a konkrét betegsége az édesanyjának. )Sejtéseim persze vannak). Legalább a "többféle gyógyszer" nevét írja meg, hogy következtetni tudjak.
Az oxigénnek elvileg nem volna hátránya, ha olyan a betegsége, de jelen viszonyok mellett ennek a beszerzése elég kilátástalan, az eddigi tüdőgyógyász kezelőorvosnak kell igényelni és felírni.
Írja...

...meg azt is, hogy miként alakult az édesanyja állapota tegnap?


 1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
 2. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu
 2. Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (33 db), legújabb: bárcsak