Egészségügyi hírek

Túl sok vörös hús és túl kevés zöldség növelheti a szervezet biológiai életkorát

A túl sok vörös húst és túl kevés zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étrend növelheti a szervezetünk biológiai életkorát, és hozzájárulhat bizonyos betegségek kialakulásához.

Medipress


Napi egy alma csökkenti a stroke kockázatát

A fehér húsú zöldségek és gyümölcsök a többi zöldségnél és...

Tovább »

Több zöldséggel csökkenthető a mellrák kockázatát

A zöldségben és gyümölcsben gazdag étrend mellett kisebb lehet az...

Tovább »

Házi babételt adjunk a piciknek

Azok a kisgyerekek, akiket házi készítésű ételekkel kínálnak, később szívesebben...

Tovább »

Rostokkal a zsír ellen

Nem minden zsírfajta egyenlő. Bármilyen furcsa is, de a bőrünk...

Tovább »

Zöldséggel az infarktus ellen

Aki szereti a gyümölcsöt és mindenféle változatban sok zöldséget is...

Tovább »

Gyümölccsel a szájüregi rák ellen is

A Journal of the American Dental Association című folyóiratban nemrég...

Tovább »

Még egy ok, amiért érdemes gyümölcsöt fogyasztani

A zöldségeket és a gyümölcsöket régóta az egészséges étrend egyik...

Tovább »

A répa és a szilva vonzóbbá varázsol

Akik répát, szilvát, vagy hasonló gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztanak, sokkal...

Tovább »

Jutalmazzuk a gyerekeket, hogy megegyék a zöldségeket?

Bár sok szülő idegenkedik az ötlettől, kutatók szerint a legjobb...

Tovább »

Zöldséggel és gyümölccsel a szívbetegség is megelőzhető

Mindenki tudja, hogy a zöldség-és gyümölcsfogyasztás több okból is fontos,...

Tovább »

Gyümölcskoncentrátum a megfázásra

A berlini Charité Orvosi Egyetem kutatói elsőként mutatták ki, hogy...

Tovább »

Az ősember is evett zöldséget

Egy amerikai tanulmány kiderítette, hogy a neandervölgyi ősember - a...

Tovább »

Védjük ki a tüdőrákot! De mivel?

A Kalifornia Egyetem kutatói szerint azok a dohányosok, akik naponta...

Tovább »

A zöldségek védenek a gyomorfekélytől

A gyümölcsökben és zöldségekben található nitrátok megvédik a gyomrot a...

Tovább »

A zöldségek csökkentik az I-es típusú cukorbetegség kockázatát

A terhesség alatt sok zöldséget fogyasztó anyák gyermekei kisebb valószínűséggel...

Tovább »

Gyógyító zöldségek

Új brit kutatások szerint a bizonyos zöldségekben található szulforafán (sulforaphane)...

Tovább »