A leejtett étel ötmásodperces törvénye
Valaki szerint ostobaság. A szalmonella gyorsabb az emberi kéznél. Mások...
Tovább »Az egészséges élet titka a változatos táplálkozás
Egy új tanulmány kimutatta, hogy az antioxidánsokat, teljes kiőrlésű gabonaféléket...
Tovább »A görögdinnye csökkentheti a prehipertóniát
Legújabb kutatások szerint a görögdinnye csökkentheti a prehipertóniát, ami sokszor...
Tovább »Dió a stressz ellen
A dióban és dióolajban gazdag étrend felkészítheti a szervezetet, hogy...
Tovább »Az elhízás betegség
Az Egyesült Államokban az elhízott emberek 70 százaléka úgy gondolja,...
Tovább »A tojásevés megóvhat az ételallergiától
Egy Melbourne-ben nemrég végzett felmérés szerint a szülők a tojás...
Tovább »Nanotechnológia az élelmiszeriparban: áldás vagy átok?
A nanotechnológia az egészséges élelmiszerek előállításának egyik alapköve lehet, de...
Tovább »Még több érv az áfonya mellett
Az Egyesült Államokban 2009-ben 165 millió kilogramm termesztett áfonyát fogyasztott...
Tovább »A hazai ízek nem egészségesebbek
Nem feltétlenül táplálkozik egészségesebben az, aki maga készíti ételét, mintha...
Tovább »Táplálkozási tanácsok várandós vegetáriánusoknak
Akár egészségügyi megfontolásból, akár lelkiismereti-, vagy vallási meggyőződésből, esetleg, csak...
Tovább »Kövérebbek és alacsonyabbak vagyunk, mint gondolnánk?
Az elhízás járványszerű terjedése talán még az eddigi adatokhoz képest...
Tovább »Káros az alacsony szénhidráttartalmú étrend
A Tufts Egyetem pszichológiai osztályának kutatásai szerint a szénhidrát-diéták rossz...
Tovább »Az anorexiások számára rémálom a családi lakoma
A családi ünnepek a legtöbb ember számára nyugodt, békés hangulatotban...
Tovább »A hazai minden esetben egészségesebb?
Sokan preferálják a "helyi termék" megjelöléssel ellátott élelmiszereket a szupermarketekben....
Tovább »