Egészségügyi hírek

Zsírok és olajok szerepe a kiegyensúlyozott táplálkozásban

Budapest, 2016. május 3. - Előítéletek és fenntartások? Információhiány vagy épp túl sok információ a zsírokkal és olajakkal kapcsolatban? Miért legyünk tisztában ezekkel? A zsírok elengedhetetlen részét képezik a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ugyanakkor sokak által az elhízás és több betegség okozójának egyikeként számon tartottak. A zsírok és olajok mértékletes napi bevitele ugyanolyan fontos táplálkozásunkban, mint a fehérjéké vagy a szénhidrátoké. A lényeg tehát a forrás, a mennyiség és a megfelelő arányok. Tudatosítsuk az alapokat, hogy elősegítsük kiegyensúlyozott táplálkozásunkat és megőrizzük egészségünket.

betegszoba.hu


A feltüntetett kalóriaérték nem befolyásolja a fogyasztókat

Szingapúri kutatók megállapították, hogy az egyes ételek kalóriatartalmának az étlapon...

Tovább »

A passzív tévézés is táplálkozási zavarokat okozhat

Azok a szülők, akik szeretnék csökkenteni a televízió gyerekekre gyakorolt...

Tovább »

A táplálkozás befolyásolja a termékenységet

A férfiak és nők termékenységét életük korai szakaszának táplákozása is...

Tovább »

Az egészséges életmód fertőző

Aki fitt akar maradni, legjobb, ha egészségesen élő barátaival tölti...

Tovább »

Táplálkozásból közepes az anyukáknak!

Táplálkozási kérdéseket tett fel a Kutatócentrum abban a kutatásában, amelyet...

Tovább »

Finom és egészséges

Aki vendéglőbe megy, az általában inkább kulináris élményekre vágyik, és...

Tovább »

A kéjes örömök csökkentik a stresszt

Amerikai kutatók megállapították, hogy az élvezetes táplálkozás és a szexuális...

Tovább »

Babakorban kivédhető a cukorbetegség

Egy finn tanulmány kimutatta, hogy a csecsemőkorban biztosított megfelelő táplálék...

Tovább »

Gyerekeknek nem reklámozható gyorsételek

Ausztráliában a gyorsételek reklámjában fel kell tüntetni, hogy ezek a...

Tovább »

Reggeli nélkül nő a szívbetegségek kockázata

A halálos szívbetegség réme fenyegeti azt, aki kihagyja a reggelit....

Tovább »

Egészséges táplálkozással elkerülhető a cukorbetegség

A kettes típusú cukorbetegség kialakulása és a szocioökonómiai státusz között...

Tovább »

A gyorsételek ártanak a gyerekeknek

A feldolgozott élelmiszer nem csak a zsírpárnák felhalmozódásában ludas, de...

Tovább »

Túlfőzve is véd a ráktól a brokkoli

A legújabb kutatások szerint a brokkoli fogyasztása abban az esetben...

Tovább »

Kávéval és teával az agydaganat ellen

Egy új tanulmány eredményei arra utalnak, hogy a rendszeres kávé-és...

Tovább »

A rák az ember műve

Ősi emberi maradványok tanulmányozása során brit tudósok bebizonyították, hogy a...

Tovább »

Miért lesz jobb a kedvünk a kávétól?

”Nehezen megkülönböztethető, hogy mi számít ételnek, és mi az, ami...

Tovább »