Táplálkozás

Sok só, sok baj

A túlzott sófogyasztás nemcsak a vérnyomást emeli, hanem a halálozás kockázatát is növeli - állapították meg amerikai szakértők, akik szerint azt is igazolták, hogy a nátrium erősen veszélyes, ám a kálium sói sokat javíthatnak az egészségen.


Egyszerűen kideríthető a halálozás kockázata

Az, hogy milyen gyorsan tudunk leülni a földre, illetve felállni,...

Tovább »

A korral fokozódik az emlőrák halálozási kockázata

A hormonreceptor-pozitív emlőrákok esetén a kor növekedésével párhuzamosan fokozódik a...

Tovább »

Franciaországban a legmagasabb, Szlovákiában a legalacsonyabb a születési ráta

A legnagyobb kihívások egyike, amellyel csaknem mind a 27 EU...

Tovább »

A hátgerinc görbülete az idős nőknél korábbi halálozást jelenthet

A háti gerinc görbületének fokozódása gyakori az idősebb nők körében,...

Tovább »

A szívinfarktus és a koszorúsér betegsége okozta halálozás az európai átlag többszöröse Magyarországon

A szív- és érrendszeri betegségek világviszonylatban évtizedek óta vezető halálokként...

Tovább »