Táplálkozás

Ehetünk-e lejárt élelmiszert?

Tudta, hogy hazánkban évente körülbelül kétmillió tonna élelmiszer végzi a kukában - gyakran teljesen indokolatlanul? Cikkünkből kiderül, mit jelent a minőség-megőrzési idő; illetve arra is kínálunk lehetséges megoldásokat, hogyan kerülhető el a pazarlás a háztartásokban.

betegszoba.hu


A körme megmondja, mi baja van!

Tudta, hogy a körmön található elváltozások akár teljes képet adhatnak...

Tovább »

Négy millió embert fertőzhet meg idén a Zika

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra hívta fel a figyelmet, hogy...

Tovább »

Európában a Zika-vírus!

A spanyol egészségügyi miniszter megerősítette a hírt, miszerint Zika-vírussal kezelnek...

Tovább »

Minden, amit a zika-vírusról tudni kell

A napokban bombaként robbant a hír, hogy a Zika-víus az...

Tovább »

Zika-vírus: a WHO szerint letarolhatja az amerikai kontinenst

A Zika-vírus szinte egész amerikán végig söpörhet - adta ki...

Tovább »

Vetélést okozhat a hüvelygomba elleni gyógyszer?

Egy dán vizsgálat szerint egy közismert gyógyszer, melyet hüvelyi gombás...

Tovább »

Nincs értelme az influenza oltásnak?

Szakértők szerint a vakcina által nem lefedett, kisebb vírustörzsek elég...

Tovább »

12 életmentő új orvosi technológia

Bemutatjuk 2015 legfontosabb egészségügyi fejlesztéseit. Az innovációk között egyebek mellett...

Tovább »

A harisnyában rengeteg baktérium él

Ki gondolná, hogy a harisnya valóságos baktériumtanya? Márpedig a szakemberek...

Tovább »

Veszélyes a betegre, ha ki-be járkálnak a műtőbe

A műtő ajtaja légmentesen zár, így hozzájárul a levegő sterilen...

Tovább »

A hasmenés szövődményei

Mi okozza a hasmenést?

Tovább »

Harc a tüdőgyulladás ellen

A tüdőgyulladás egy nehezen kezelhető, súlyos, életveszélyes betegség, amely világszerte...

Tovább »

Az emberiség kétharmadának herpesze van

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 3,7 milliárd 50 év...

Tovább »