Allergológia

Mit tudnak az étteremekben az ételallergiáról?

Az amerikai Ételallergia és Anaflaxia Hálózat (FAAN) felmérése szerint az Egyesült Államokban nem kevesebb, mint 12 millió embernek van valamilyen ételallergiája. A legtöbb esetben a tej, a tojás, a mogyoró, a dió, a kagyló, a szója és a búza vált ki erőteljes allergiás reakciókat.


Hogyan olvassunk az étlapok sorai között?

Vajon, amikor étterembe megyünk, tisztában vagyunk vele, mit is eszünk...

Tovább »

Ne együnk túl gyakran étteremben!

Az étteremben evés könnyen hízáshoz vezethet, ráadásul a szívbetegség, a...

Tovább »

Az éttermek is nyernek a kalóriacsökkentésen

Évek óta próbálják ösztönözni az étteremláncokat az óriásadagok és a...

Tovább »

A lágyabb zene hatására kevesebbet eszünk

Úgy tűnik, hogy nem mindegy, milyen hangulatú éttermet választunk, a...

Tovább »

Mi van a narancslében?

A Valenciai Egyetem tudósai megvizsgálták a vendéglátóipari egységekben géppel préselt...

Tovább »

Kígyó marta csirkét szolgálnak fel az étteremben

A kínai Kanton tartomány éttermei arról híresek, hogy mindenféle állatból...

Tovább »