Táplálkozás

Az agy sóvárog a kalóriadús ételek után

Egy új tanulmány az elhízott emberekben az alacsony vércukorszintet az agy a kalóriadús élelmiszerek utáni erőteljesebb sóvárgásával hozta összefüggésbe. Az eredmény megmagyarázhatja, miért maradnak általában kövérek azok, akik egyszer túlsúlyossá váltak.


Szükség van-e az egészségtelen ételek megadóztatására?

A táplálkozástudomány szakorvosai, adószakértők, élelmiszeripari illetékesek és politikusok világszerte azon...

Tovább »

Nyugtató hatású ételek

Cyntia Sass dietikus szerint a különböző stresszhelyzetekben más-más ételek lehetnek...

Tovább »

A kalória nem árul el mindent?

A kalóriaszám a legalapvetőbb táplálkozási adatnak számít. Ott van minden...

Tovább »

Kollagénnel dúsítják az ételeket

Régóta dicsérik a kollagént, mivel jó az öregedés ellen, feltölti...

Tovább »

Az étrendben keresendő a hiperaktivitás oka

Friss kutatások szerint a magas zsírtartalmú étrend okolható az ADHD-ért,...

Tovább »

Immunerősítő ételek, amelyekkel kivédhető az influenza

A tápanyaghiány csökkentheti szervezetünk esélyét a kórokozókkal szemben - figyelmeztetnek...

Tovább »

Ételek, amelyekkel javítható a memória

Bár egyelőre nincs olyan varázsszer, ami segítene megvédeni és felturbózni...

Tovább »

A grillezett ételek növelik a cukorbetegség kockázatát

Az olajban sütés egészségesebb alternatívájának tartott grillezett és rostélyos ételek...

Tovább »

Nem reklámozhat egészségtelen ételeket a Disney

A Walt Disney televíziós és rádiós csatornáin, valamint weboldalán szereplő...

Tovább »