Egészségügyi hírek

A halfogyasztás karcsúbbá tesz

Érdemes több halat enni, ha szeretnénk elkerülni a középkorúakra jellemző hízást, hiszen az omega-3 zsírok segítenek a kalóriák elégetésében.

betegszoba.hu


Az agy sóvárog a kalóriadús ételek után

Egy új tanulmány az elhízott emberekben az alacsony vércukorszintet az...

Tovább »

Gyűjthető játékot az egészséges ételekhez

Azt eddig is tudtuk, hogy ha valamilyen ajándékot adunk az...

Tovább »

A puffadás leggyakoribb okai

Hirtelen szorítani kezd az öv? Talán nem csupán az a...

Tovább »

Szükség van-e az egészségtelen ételek megadóztatására?

A táplálkozástudomány szakorvosai, adószakértők, élelmiszeripari illetékesek és politikusok világszerte azon...

Tovább »

Bypass-műtét után egészséges ételre vágyik a szervezet

Az American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative, and Comparative...

Tovább »

A kalóriadús étel csökkenti a szomorúságot

A kalóriadús ételek nemcsak kellemes érzékszervi élményként hatnak nyugtatóan, hanem...

Tovább »

Rágjuk meg jól az ételt

Az ételt alaposabban, többször megrágó emberek kevesebb kalóriát vesznek magukhoz,...

Tovább »

Házi babételt adjunk a piciknek

Azok a kisgyerekek, akiket házi készítésű ételekkel kínálnak, később szívesebben...

Tovább »

A születési hónap meghatározza életünket?

Elképzelhető, hogy a hónap, amelyben születtünk az egész életünket meghatározza?...

Tovább »

Adhatunk növényi táplálékkiegészítőket a babának?

Meglepően elterjedt gyakorlat, hogy a csecsemőknek növényi táplálékkiegészítőket és teákat...

Tovább »

Mit tudnak az étteremekben az ételallergiáról?

Az amerikai Ételallergia és Anaflaxia Hálózat (FAAN) felmérése szerint az...

Tovább »

Hogyan olvassunk az étlapok sorai között?

Vajon, amikor étterembe megyünk, tisztában vagyunk vele, mit is eszünk...

Tovább »

Az anyatej cukormolekulájával kezelhető az ételmérgezés

Az emberi anyatejben található glikán nevű cukormolekula csatarendbe állítható az...

Tovább »

Az étvágyhormon javítja szaglásunkat

Egy, a Journal of Neuroscience című szaklapban megjelent kutatás szerint...

Tovább »

Önmagában a felirat is elég: bio

Az élelmiszer címkéjén elég feltüntetni azt a szót, hogy ”bio”,...

Tovább »

A pépes ételek ártalmasak?

Egy neves brit gyermekszakértő szerint a csecsemőknek a közhiedelemmel ellentétben...

Tovább »