Egészségügyi hírek

SMS-sérülések emelkedőben

betegszoba.hu


Az Amerikai Sürgősségi Ellátók Kollégiuma aggodalmának adott hangot az SMS-sérülések - azaz azon balesetek, amelyek séta, vezetés, biciklizés, vagy épp görkorizás közben való SMS-írás folytán következnek be - drasztikus megemelkedése miatt.

A szervezet elnöke Dr. Linda Lawrence szerint a helyzet kezd tragikussá válni. A szakértő külön kiemeli, hogy a kollégái vicces anekdotaként mesélnek az olyan esetekről, mikor - főleg a fiatalabbak - nem fordítanak elegendő figyelmet például a vezetésre, és emiatt súlyos, sőt, nemritkán halálos kimenetelő baleseteket szenvednek, miközben ezek az esetek nagyon komoly problémákat vetnek fel.

Egy San Francisco-ban dolgozó sürgősségi orvos például egy olyan esetről számolt be, mikor egy fiatal nő SMS-írás közben lelépett a járdáról, és halálra gázolta egy kamion.

Lawrence a Amerikai Sürgősségi Ellátók Kollégiuma által kiadott közleményben kiemeli, hogy a legfontosabb, hogy mindig tisztában legyünk a biztonsági kockázatokkal, miközben mobiltelefonunkat, vagy PDA-nkat használjuk egyéb tevékenységek közben.