Egészségügyi hírek

Riport a lengyel miniszterelnök egészségi állapotáról

betegszoba.hu


AFP - Donald Tusk lengyel miniszterelnök közleményt jelentetett meg egészségi állapotáról, nyomást gyakorolva Lech Kaczynski elnökre, aki nem volt hajlandó ilyen információkat nyújtani.

A rövid riport szerint, melyet Tusk irodája tett közzé, az 51 éves elnök kitűnő állapotban van. Tusk, aki lelkes hétvégi focista, kifejezetten jól bírja a fizikai megerőltetést. Ám egy vezető lengyel orvosprofesszor által készített vizsgálat figyelmeztetett, hogy továbbra is ügyelnie kell koleszterin szintjére, amely a normális szint felső határán állt.

A liberális Tusk ellenzéki táborai és a konzervatív Kaczynski (59) az elmúlt hónapokban többször is összecsaptak saját egészségük témái miatt. Korábban ez évben Janusz Palikot, a Tusk-féle civil politikai program vezető törvényhozója, tette fel a kérdést, hogy Kaczynski miért nem közölt riportot egészségügyi állapotáról. Palikot-ot amiatt érte kritika Kaczynski Jog és Igazság pártjától, mert azt sugallta, hogy az elnöknek takargatni valója van.

Támogatói szerint Kaczynski be akarta avatni a lengyeleket, ám később visszalépett és nem volt hajlandó közleményt kiadni.