Egészségügyi hírek

RadiVert: az MRI-vizsgálat a korai diagnózis egyik legjobb módja


A Betegegbarát RadiVert Diagostic MRI Diagnosztikai Központ fontos cikket írt arról, hogy a betegségek időben való felismerése életeket menthet.

Orvosként, tapasztalatból tudjuk, hogy a betegek zöme csak akkor fordul orvoshoz, amikor s kezdetben nem túl erős tünetek hirtelen felerősödnek. Sok esetben azonban nem ritka, hogy az előjegyzett vizsgálatokra 1-2 hónapot kell várni. Ez rengeteg idő – a késlekedés gyakran a betegség előrehaladott, súlyos állapotához vezet. A kezelések sikeréhez fontos a tünetek, panaszok okának korai felismerése.

Az MRI (Magnetic Resonance Imaging, magyarul: mágneses magrezonanciás képalkotás) korunk egyik legprecízebb és legmodernebb orvosdiagnosztikai eszköze, amely kedvező áron teszi lehetővé a betegség időben való felismerését.

Milyen előnyöket nyújt az MRI képalkotó vizsgálat?

  • Precízen, fájdalmak nélkül feltérképezhető vele a problémás terület,
  • Jobb, vagy hasonló információt ad, mint a röntgen, vagy a CT, de nincs sugárterhelés.
  • Nincs káros hatással a szervezetre.
  • Szűrővizsgálatként is alkalmazható magas kockázatú páciensek esetén.
  • A fejlett diagnosztikai eljárások közé tartozik, rendkívül korszerű.
  • Teljesen fájdalommentes.
  • Gyakran ismételhető vizsgálat.

Számos esetben érdemes a tünetekkel összefüggésben MR vizsgálatot választani az első diagnosztikai vizsgálatnak, és már a kész eredménnyel felkeresni a megfelelő szakorvost. Igy akár hónapokkal hamarabb sikerül a megfelelő kezelést időben elkezdeni.

MRI első vizsgálatként

Az orvosi szakma felismerte, hogy széles spektrumban tudja használni az MRI-vizsgálatokat, sőt meghatározott esetekben csak és kizárólag erre támaszkodva irányozzák elő a szükséges kezeléseket.

Az ízületeket ért baleset, vagy sporttevékenységből eredő sérülésekkor - boka, térd, csípő, váll-, a legjobb, és legpontosabb diagnózist az MRI vizsgálat adja. A traumatológus, ortopéd szakorvos ez alapján meg tudja határozni a pontos kezelést. Hasonló a helyzet a tartós ízületi térd, váll, csípő fájdalom esetében, amikor a reumatológusnak szükséges a megfelelő MRI képalkotó vizsgálat.

A koponya MR vizsgálat segít a fejfájás, szédüléses panaszok okának feltárásában. Segít az agyvérzés, stroke igazolásában, a betegség követésében. Kimutatja az agyalapi értágulatot, amely elsősorban a fiatalok korai halálozásában szerepe van. Az agyalapi mirigy vizsgálatnak a hormonális betegségek diagnózisában van szerepe. Alkalmas a fül betegségeinek kimutatásában is. Az MRI vizsgálat pontosan mutatja ki az agyi és a nyaki erek szűkületét.

radivert.hu

30 perces hasi MRI-vizsgálat alapján a has, a máj, hasnyálmirigy betegségeinek legpontosabb diagnózisát tudjuk felállítani. A vastagbél vizsgálatát virtuális MR kolonoszkopia endoszkóp bevezetése nélkül képes elvégezni.  

A kismedencei MRI-vizsgálat a vese, húgyúti, és a nemi szervek kóros eltéréseit képes kimutatni.  Férfiaknál a prosztata, nőknél a nőgyógyászati daganatok kimutatásában magas érzékenységű.

Az emlő daganatok kimutatásában jelenleg a röntgen mammográfia a standard, de ma már az emlő vizsgálatában bizonyítottan a legérzékenyebb és pontosabb módszer, az emlő MRI vizsgálata. Kiemelendő, hogy ezzel a diagnosztikai módszerrel nincs a vizsgálattal járó sugárterhelés.

Az MRI-vizsgálatoknak köszönhetően gyorsa, precízen lehet felállítani a diagnózist.

A RadiVert Diagnostic 2020 – ban nyitotta meg Újpesten, Budapest egyik legmodernebb MRI képalkotó diagnosztikai központját.

Klinikánkon az amerikai GE által fejlesztett, legújabb generációs MRI géppel, profi MRI operátorok segítségével végezzük a teljes testre kiterjedő, valamint a speciális, célzott vizsgálatokat.

Az MRI berendezésünk speciális audio és fényterápiás funkciókkal van ellátva az esetlegesen felmerülő bezártsági érzet maximális csökkentése érdekében. Vizsgálat közben pácienseink kedvenc zenéjük meghallgatásával is ellazulhatnak. Ehhez párosul a magasan kvalifikált orvosi és empatikus MR operátori csapatunk. Vezető radiológus szakorvosaink elemzik és leletezik az MR vizsgálatokat.

A korai diagnózis érdekében mihamarabb jelentkezzenek be MRI-vizsgálatra a radivert@radivert.hu e-mail címen, vagy a +36-30-241-4960 telefonszámon. Bővebb információ a www.radivert.hu oldalon található.

Dr. Vértes András