Egészségügyi hírek

Minden várakozást felülmúló új terápia


Barcelonában az Európai Kardiológiai Társaság Kongresszusán mutatták be a RE-LY mérföldkő kutatás eredményeit, amelyek hatalmas előrelépést hoztak a véralvadás gátlás terápiájában. A vizsgált új készítmény nagyobb védelmet nyújt a stroke-kal szemben, kevesebb vérzéses szövődményt okoz, és nem igényel rendszeres orvosi kontrollt.

Világszerte több mint 3 millió ember szenved el pitvarfibrillációból, vagyis szívritmuszavarból eredő stroke-ot évente, melyek általában különösen súlyosak és rokkantsághoz vezetnek, a betegek fele egy éven belül meg is halhat.

A pitvarfibrilláció lényege, hogy a pitvaroknak megszűnik a ritmusos, koordinált összehúzódása, és ehelyett a szív szabálytalan, gyors, össze-vissza működést végez, ami természetesen rontja a szív működését, és a betegnek panaszokat okoz.

A pitvarfibrilláció a leggyakrabban előforduló tartós szívritmuszavar, ami különösen az időskori populáció jelentős hányadát, akár 10 százalékát is érintheti. Gyakorisága, és a hozzá társuló szignifikáns morbiditás miatt kezelése fontos feladat elsősorban a belgyógyászok és kardiológusok számára.

A pitvarfibrilláció következtében kialakuló keringési zavarok érszűkületet, érelzáródást, előrehaladott állapotban életveszélyes szövődményeket okozhatnak, ezért ezek a betegek a kockázat csökkentésére véralvadást gátló gyógyszereket szednek. A kezelések során az élethosszig szükséges, rendszeres vérvizsgálatok és dózisigazítások, a számos étel- és gyógyszerinterakció hátrányosan érintették a betegek életminőségét, miközben sokuk ki volt téve a stroke és a fokozott vérzések kockázatának.

Orvosok és betegek egyaránt vártak egy új terápiára, amely hatékonyan és jól kiszámíthatóan csökkenti a stroke kockázatát anélkül, hogy szigorításokat kellene bevezetni a betegek életében. A RE-LY kutatás keretében vizsgált új készítménynek köszönhetően sok betegnek az élete biztonságosabb, egyszerűbb lesz.

A RE-LY a legnagyobb pitvarfibrillációs vizsgálat, amely  a világ 44 országában  18.113 beteg bevonásával folyt. A vizsgált véralvadásgátlót naponta kétszer kell szájon át bevenni és kétféle dózisban (110 mg ill. 150mg-os) alkalmazható. Az eredmények azt mutatják, hogy a tesztelt készítmény 34 százalékkal csökkentette a stroke és a szisztémás embólia kialakulásának kockázatát pivarfibrilláló betegeknél a korábban alkalmazott terápiákhoz képest, illetve 20 százalékkal ritkábban alakultak ki vérzéses szövődmények. Fontos megemlíteni azt is, hogy ezeket az eredményeket  májkárosodás nélkül érte el az új terápia.

Ha csak a stroke-kockázat csökkentésének lehetőségét vesszük figyelembe, akkor a napi kétszeri adagolású készítmény 3.000-rel több stroke-ot előz meg naponta világszerte, mint a korábbi terápiák. A klinikai és gazdasági hatás még nagyobb, ha figyelembe vesszük a súlyos, vagy rokkantsághoz vezető vérzéses szövődmények csökkentését is.

A kutatással foglalkozó orvosok szeretnék minél gyorsabban benyújtani ezeket az eredményeket a Hatóságoknak  világszerte, ezzel új esélyt kínálva a pitvarfibrilláció miatti stroke kockázatának kitett betegek milliói számára.