Egészségügyi hírek

Magyar fejlesztés a fényterápiás gyógyításban

betegszoba.hu


Hazai fejlesztők először alkottak olyan polarizált fényterápiás készüléket, amely minden eddiginél nagyobb testfelület megvilágítását és gyógyhatású kezelését teszi lehetővé.

Magyarország hagyományosan élen jár a fényterápiás termékek fejlesztésében, de sok éves kutatás-fejlesztés után most sikerült először elérni a közel 100%-os polarizáltsági fok és a minden eddiginél nagyobb testfelület megvilágítás hatásainak egyesítését. A POLARISOL legfontosabb elemeit a világ három legfejlettebb iparával és technológiai kultúrájával rendelkező országából, Japánból, az Egyesült Államokból és Németországból importálják.

Az innováció és hatásmechanizmusa

A neves dán kutató Niels Ryberg Finsen már 1903-ban Nobel-díjat kapott a bőrtuberkolózis polarizált fénnyel történő sikeres gyógyításáért. „A fény különböző hullámhosszai különböző szövetekre hatnak. Mind a látható fény, mind az infravörös sugárzás változásokat indukál a sejtekben, a fény támogatja például az ellenálló képességet, javítja az általános közérzetet, a mozgásszervi funkciókat és a koncentrálóképességet, oldja a fényhiány okozta stressz- és szorongást. Emellett növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet, regenerál, támogatja az izomerősséget és izomterhelhetőséget és nem utolsó sorban fokozza a bőr és a fejbőr oxigénellátottságát (bőr- és hajápolás), valamint a sejtanyagcserét illetve a vér- és nyirokkeringést (cellulitiszkezelés) is.
A polarizált fény szisztematikus alkalmazásának nemcsak a megelőzésben, egészségmegőrzésben van nagy jelentősége, hanem a gyógyulási folyamatok felgyorsításában is" – véli Dr. Ladoniczky Zoltán, aki orvosként rendszeresen ajánlja pácienseinek a polarizált fény alkalmazását.

Végtelen területen

Ladoniczky szerint a polarizált fény a véredények tágulását okozza, serkentve a helyi vérellátást, amitől több oxigén és tápanyag jut egy adott területre. Hatásmechanizmusa egyszerű: a polarizált fény energiája behatol a bőr alatti szövetekbe, ami a foto- biostimulációnak nevezett biológiai reakciót váltja ki. Ez gyorsíthatja a gyógyulási folyamatokat és fájdalomcsillapító hatással bírhat. Az alacsony hőhatással működő készülékek emellett nem károsítják a bőrszövetet, fényük pedig nem tartalmaz ultraibolya sugarakat.

“Nemcsak az apró élőlények élete múlhat a polarizált fényen. Évtizedek óta gyűlnek a feljegyzések, amelyek leírják azokat az eseteket, amelyekben pozitív változásokat tapasztaltak fényterápiás készülékek használatát követően. Ezek az eredmények nemcsak az emberi betegségek megelőzésében, sérülések utókezelésében érhetők tetten, de a kozmetológiában, szépségápolásban és állatgyógyászatban is" – mondja az orvos.

Tudta?

Hazánkban először 1967-ben dr. Mester Endre, a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem professzora írt a lágylézer fényének terápiás hatásáról. Ezt a technológiát később lábszárfekélyek gyógyítására alkalmazták. Tanítványa Dr. Fenyő Márta biofizikus és lézerspecialista az ő kutatásait továbbfolytatva fejlesztette ki az első modern polarizáltfény-terápiás készüléket Evolite néven. Ezt követően 1996-ban kereskedelmi forgalomba kerültek az egy halogén fényforrásból, Brewster tükör és lencserendszerből álló kis szűrőátmérőjű, sárga színű lencsét alkalmazó polarizáltfény-terápiás, kb. 95 %-os polarizáltsági fokot nyújtó készülékek Bioptron néven. Ezt követte négy év múlva az szolárium ágyakhoz hasonló Sensolite készülék, majd a Polarisol-lal idén újabb mérföldkőhöz érkezett a polarizáltfény-terápiás készülékek fejlődése.

A  magyar fejlesztésű POLARISOL termékről részletesen itt olvashat


Hormonális betegségek

Válassza ki azt a betegséget, melyhez tapasztalatot, kórtörténetet szeretne felvinni, vagy amelyhez kapcsolódóan kíváncsi a többi felhasználó tapasztalataira, a gyógyulások történeteire!