Egészségügyi hírek

Kokaint találtak a német Red Bullban

betegszoba.hu


Hat német államban beszűntették a Red Bull Cola forgalmazását, az ugyanis az előzetes tesztek szerint kokaint is tartalmaz.

A forgalmazást azután tiltották be, hogy a szakértők Észak-Rajna-Vesztfáliában 0,4 mikrogramm/liter kokaint mutattak ki az energiaitalban. Ezt követően öt további régióban szűntették be az italok forgalmazását a kábítószer törvény megsértésére hivatkozva.

A Német Közegészségügyi Intézet jelentései szerint ez a kokainmennyiség nem jelent veszélyt az egészségre. Az intézet munkatársai a teljes szakértői véleményt jövő szerdára ígérték.

A Red Bull szóvivői szerint a Red Bull Cola teljesen ártalmatlan és megfelel mind az amerikai, mind az európai szabványoknak. "Ugyanazt a kokalevelet használjuk a termék ízesítésére, amelyet világszerte mindenütt használnak, és amely a tesztek szerint nem tartalmaz kokainszármazékokat."

Az osztrák Belan Intézet jelentései szerint a Red Bull terméke nem tartalmaz kokaint, ezért forgalmazása teljesen biztonságos. A német Egészségügyi Minisztérium hivatalos vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.