Egészségügyi hírek

Az ötvenes angolok negyvennek érzik magukat


A mai ötvenesek csaknem negyven százaléka lélekben még fiatal, és legalább tíz évvel fiatalabbnak is érzi magát valós koránál, emellett jó életmódúak, elég idejük van a kedvteléseikre és a barátaikra, derül ki a Daily Mail tudósításából.

A több mint 10 000 ember megkérdezésével készült elemzés során az ötvenen túliak tizenkét százaléka állította, hogy több mint húsz évvel fiatalabbnak érzi magát tényleges koránál. A népszerű, fiatalos hírességek, mint Felicity Kendal, Sharon Stone és Helen Mirren példáját látva, leginkább a nők érzik magukat fiatalnak. Az új hobbijaik és egészségesebb életmódjuk által megfiatalodott nők 22 százaléka, akik valójában már elmúltak fél évszázadosak, akár 10-15 évvel fiatalabbnak érzik magukat, és mindössze hét százalékuk vallotta azt, hogy öregebbnek érezné magát tényleges koránál. 

Ezzel szemben a férfiak már nem feltétlenül találják magukat olyan ifjúnak, mint a feleségeik, bár köztük is akadnak sztárok - mint a hamarosan ötvenéves Gary Lineker, a hetvenéves Cliff Richard és a hatvannégy éves Sylvester Stallone -, akik még mindig korukat meghazudtoló módon élnek. Az ötven év feletti férfiak tizenhét százaléka érzi 10-15 évvel fiatalabbnak magát, nagyjából ugyanennyien érzik magukat valós koruknak megfelelően, tízből hárman pedig 5-10 évvel kevesebbnek. Tízből csupán egy férfi vallja be, hogy öregebbnek érzi magát, mint ahány éves.