Egészségügyi hírek

A természetes alvási hormon segít abban, hogy kipihenten ébredjünk

betegszoba.hu


Már nem kell bárányokat számlálgatnunk ahhoz, hogy álmosak legyünk - a melatonin segítségével természetes módon kapcsolhatjuk magunkat alvó üzemmódba.

Azok számára, akiknek krónikus problémát jelent az esti elalvás, óriási segítséget nyújthat a melatonin, ami egy természetes „alvási hormon", mely most vény nélkül is kapható tabletta formájában. Ellentétben a hagyományos altatószerekkel, melyekkel szemben függőség alakulhat ki és aluszékonnyá tehetik az embert, a melatonin a természetes alvási ritmust stimulálja a szervezetben, és segíti az egész éjszakán át tartó mély alvást.

A melatonin nem csak azok számára lehet hasznos, akik alvási problémákkal küzdenek. Segíthet fáradtságot generálni olyan időszakokban, amikor normál esetben nem természetes az alvás, például napközben. Ezért kiválóan alkalmazható olyanoknál, akik a gyakori transzatlanti légi utak miatt időzónaváltás-szindrómában szenvednek, vagy az éjszakai műszakban dolgozóknak. Mindkét esetben arról van szó, hogy felborul az érintettek természetes bioritmusa, belső órája - az ún. cirkadián ritmus, és ez alvászavaraik elsődleges oka.

Kicselezi a szervezetet

A melatonin tabletta úgy vált ki fáradtságot, hogy kicselezi a szervezetet, azt sugallva számára, hogy ideje aludni. Ilyenkor annak a természetes folyamatnak az imitálása történik, mely miatt ásítási kényszert érzünk, vagy késztetést a lefekvésre. Éjjel a kinti sötétség hatására az emberi agy melatonint termel, és pont a melatonin kibocsátás miatt érezzük magunkat álmosnak. Viszont ha a megszokott ritmusunkat megzavarjuk azzal, hogy több időzónán haladunk át vagy éjjel dolgozunk, és a természetes melatonin termelés blokkolódik a mesterséges világítás miatt, szükség lehet a melatoninszint mesterséges növelésére - tabletta segítségével.

Alvásminőség felmérés

Kérjük töltse ki alvástesztünket, amellyel most részt vehet nyereményjátékunkon is! A 2016.09.05 - 10.31 között kitöltött tesztek között 10 db 5.000.- Ft értékű Pharma Nord ajánékcsomagot sorsolunk ki.