Egészségügyi hírek

A repülőbaleset után taxival kórházba

betegszoba.hu


Egy kisgép kényszerleszállást végzett egy texasi repülőtér mellett, de a sérültek kórházba szállítása korántsem a hagyományos módon zajlott.

A pilóta Paul Kaemmering és családja épp szállt fel a repülőtérről, mikor feltételezhetően motorhiba miatt "elszállt" az erő a gépből, és kényszerleszállást voltak kénytelenek végrehajtani. Végül Bill Ashcraft kertjében landoltak, és szerencsére senkinek nem esett komoly baja, így nem látták szükségesnek a mentők éresítését, egészen egyszerűen hívtak egytaxit, amellyel mindannyian elmentek a kórházba.

Mikor Ashcraft hazaért nagyon meglepődött, hiszen nem mindennapi látvány egy összetört kisrepülővel találkozni az ember kertjében, ráadásul - amit azt a helyszínre érkező újságíróknak elmondta - az üzemanyag is szivárgott a gép tankjából.

A szomszédok szerint az egész olyan volt, mintha hozzájuk nagyon közel egy robbanás lett volna, ezért is csodálkoztak, hogy senki nem értesítette a 911-es segélyhívó számon a hatóságokat, és hogy a sérülte mentő helyett taxival mentek kórházba. A döntésük olyan szempontból mindenesetre érthető, hogy súlyos sérülést egyikük sem szenvedett.

A Nemzeti Légügyi Hatóság még vizsgálja, hogy mi okozhatta a balesetet.