Egészségügyi hírek

A magány megbetegít

Medipress


Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az egyedüllét és a magány megnövelheti a szívbetegség, a stroke és a rák kockázatát. Amint azt a szakemberek kifejtették, a barátok és a család hiánya legalább olyan veszélyes az ember egészségére nézve, mint a mozgásszegény életmód fiatalkorban, illetve a cukorbetegség idős korban.

Az Észak-Karolina Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy a különböző életszakaszokban milyen hatással van az ember egészségére a magány. Megállapították, hogy fiatalkorban a gyulladásos betegségek előfordulásának esélyét növeli meg, idős korban inkább a cukorbetegségét és a magas vérnyomásét, míg a legkevesebb negatív hatása a középkorúakra van. A kutatást vezető dr. Kathleen Mullan Harris szerint ugyanolyan fontos lenne az embereket arra bíztatni, hogy alakítsanak ki maguk körül minél több és minél szorosabb kapcsolatot, mint a sportra vagy az egészséges táplálkozásra való buzdítás.

A Proceedings of the National Academy of Sciences című lapban közzétett vizsgálatban a szakemberek azt is megjegyezték, hogy az orvosoknak, valamint az összes egészségügyi dolgozónak hangsúlyoznia kellene a társadalom felé, milyen nagy veszélyekkel jár az elmagányosodás, és milyen nagy szerepe van a barátoknak és a családnak az egészségünk megőrzése szempontjából.


Pszichiátriai megbetegedések

Válassza ki azt a betegséget, melyhez tapasztalatot, kórtörténetet szeretne felvinni, vagy amelyhez kapcsolódóan kíváncsi a többi felhasználó tapasztalataira, a gyógyulások történeteire!