Táplálkozás

Polarizáltfény-terápia, hogy túléljük a telet


Rendkívül megterhelő az emberi szervezet számára a téli időszak. Kevesebb természetes vitaminhoz jutunk és a hűvös idő miatt a megbetegedés kockázta is nagyobb. Ezért ilyenkor még inkább oda kell figyelnünk egészségünk megőrzésére. Ebben segíthet a polarizáltfény-terápia is.

Jó megoldás lehet az egészségügyi problémák megelőzésére a polarizáltfény-terápia dr. Madarasi Anna szerint, mivel képes az immunrendszer hatékonyságát növelni. Ezáltal segít megelőzni a vírusos és bakteriális megbetegedéseket és gyorsítja a betegségekből való felépülést még influenzás időszakokban is.

Több évtizedes kutatás eredményeként a Sensolite polarizáltfény-terápiát Fenyő Márta, biofizikus találta fel. Biológiai serkentő hatása révén pozitívan befolyásolja az immunrendszer működését, mely védelmet nyújt különböző kórokozók - vírusok, baktériumok, gombák és paraziták - ellen oly módon, hogy a vér- és nyirokkeringésen keresztül eljuttatja az immunvédekezésért felelős sejteket a szervezet minden részéhez. Dr. Madarasi Anna, gyermekgyógyász, pulmonológus szakorvos szerint  "az immunrendszer veleszületett hiánybetegségei ritkák és azok feltétlenül orvosi gondozást, kezelést igényelnek. Védekező képességünket azonban életmódunk is befolyásolja: a dohányzás, a túl sok alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás, a levegőszennyezés, a stressz egyaránt rontják az immunrendszer működését. Ezek ismeretében a betegségek elkerülése érdekében a legfontosabb teendőnk a tudatos egészségmegtartó életmód".

Vannak azonban olyan életkörülmények, melyeket nem tudunk befolyásolni, és ilyenkor szükség van az immunrendszer megerősítésére. "A nagy járványok az antigén változásokból következnek. Az A vírus, valamint a B vírus kevésbé változékony, kevesebb szövődményt okoz" - mondta el Dr. Kárpáti Pál, belgyógyász szakorvos az influenzajárvány kapcsán. Az influenza tünetei elősorban a hirtelen kialakuló magas láz, végtag fájdalom, levertség, de előfordulnak szövődmények is mint például a vérzéses pneumonia, vagyis keringési és légzési elégtelenség, és az un. toxicus shock syndroma.

Hatásosan alkalmazható járvány esetén is a polarizáltfény-terápia, mivel tudományos adatok szerint javíthatja a szervezet védekezőképességét - mind a celluláris, mind a humorális védekezés javításáról vannak kísérleti adatok - és csökkenti a szövődmények kialakulásának valószínűségét. A terápia influenza esetében azonban kizárólag megelőzésre használható, mivel a már kialakult betegséggel járó magas láz esetén nem ajánlott a készülékbe feküdni. Dr. Madarasi Anna tapasztalatai szerint az influenza megelőzésen kívül számos más esetben is alkalmazható a polarizáltfény-terápia. A preventív célú Sensolite terápia hatásos például olyan gyermekeknél is, akik ősztől tavaszig szinte folyamatosan légúti hurutos betegségben szenvednek, emiatt nem mehetnek közösségbe. A volt Budai Gyermekkórházban nyár óta közel 25 ilyen gyermek részesült polarizáltfény-terápiában, és eddig egyiküknél sem alakult ki kezelést igénylő légúti betegség. A Sensolite polarizáltfény-terápia - amellett, hogy javítja a szervezet védekezőképességét - növeli a vörösvérsejtek oxigénmegkötő- és megtartó képességét is. Ily módon serkenti a szervezet minden sejtjének, szervének vér- illetve oxigénellátását is, azaz fokozza a szervezet stressztűrő- és ellenállóképességét, ezen felül fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet is. Gyorsítja a betegségek gyógyulási időtartamát, mindemellet jótékony hatással van az emberek lelkiállapotára is, mivel a szervezet fényhez jutásával közérzetjavító, energizáló hatás érvényesül.